Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Conditii legate de garantia produselor pe Pieseford.ro

CERTIFICAT DE GARANTIE

Cumpărăturile tale la PieseFORD.ro beneficiază de garanție. Te rugăm să citești toate informațiile de pe acesta pagina, pentru a cunoaște condițiile de acordare.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata , reparata sau nu mai este livrabila din stoc sau la comanda , atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Produsele comercializate de PieseFORD.ro cuprinse in factura de achizitie sunt originale sau schimbabile (licenta) cu piesele originale conform cataloagelor listate de catre producator. Producatorul garanteaza fabricarea conform normelor europene de certificare a calitatii ISO 9001 / ISO 9002, OEM quality standads QS 9000, Q1 . Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie incepe de la data inscrisa pe factura de vanzare a marfurilor. Termenul de garantie pentru uleiuri, in cazul pastrarii lor in ambalajul original si la temperaturi cuprinse intre -5 si +40 grade Celsius, este 36 de luni.

Garantia se acorda conform legii 449/2003. Termenele de garantie sunt :

- 24 luni piesele Ford Original, Ford Original Reconditionat, Omnicraft , Motorcraft , pentru persoane fizice si 12 luni pentru persoane juridice

- 12 luni piesele DP Spare Parts for Ford, HMPX, Ford Life Collection, Ford Tools, Siemens VDO

- 24 luni pentru piesele aferente produselor de folosinta indelungata conform legii 449/2003. Piese de folosinta indelungata sunt: ambreiaje, arcuri, elemente directie, elemente caroserie, semnalizatoare, radiatoare, compresoare, tobe, tevi esapament, catalizatoare, alternator, electromotor, volante, piese de motor in miscare, cutii viteze ca piese originale Ford.

- Nu beneficiază de garanție piesele auto ce au caracter consumabil: curele (distribuție și transmisie), filtre (ulei, aer, polen, combustibil), becuri, ștergătoare de parbriz, burdufe, bujii, garnituri și simeringuri, precum și materialele de exploatare: carburanții auto, lubrifianții auto, aditivii pentru carburanții auto, lichidele pentru frână, lichidele de răcire, uleiurile hidraulice. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe bonul curier /sau factura de vanzare a marfurilor. Produsele care in perioada de garantie prezinta defecte de material sau defecte de fabricatie sau defecte de functionare se va restitui beneficiarului contravaloarea acestora.

Timp de raspuns 

  • PieseFord.ro receptioneaza produsul defect
  • Analizeaza tehnic defectul prin personalul autorizat
  • Returneaza produsul catre Client sau emite factura storno cu contravaloarea produsului declarat defect.

Informații generale

- Termenul de remediere a deficiențelor constatate este de 15 zile calendaristice pentru persoane fizice de la momentul aducerii la cunoștința PieseFORD, prin intermediul datelor de corespondență menționate în actul de vânzare formularul de service din contul de client PieseFORD. Pentru persoanele juridice remedierea se va realiza în maximum 15 zile calendaristice.

- Pentru piesele de origine (OE), cu o durată medie de utilizare de 24 de luni, termenul de garanție legală de conformitate este de 24 luni de la data achiziționării produsului.

- Pentru piesele after-market cu o durată medie de utilizare de 12 luni, termenul de garanție legală de conformitate este de 12 de luni.

În ce constă garanția pentru un produs?

Aducerea la conformitate a produsului în termenul de garanție se realizează în primul rând prin reparare, utilizându-se doar piese noi, apoi prin înlocuire și ulterior prin returnarea contravalorii produsului, aceasta din urmă nu este disproporționată și dacă celelelte măsuri reparatorii nu au putut fi realizate (în fiecare caz, fără plată).

Garanția este prelungită de către PieseFord cu perioada de timp în care produsul a staționat în service pentru reparații. În calitate de consumator, trebuie să ne informezi despre lipsa de conformitate a unui produs în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Până la probă contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepția cazurilor în care prezumția este incompatibilă cu natură produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru a beneficia de garanție, este obligatorie prezentarea certificatului de garanție, însoțit de factura de achiziție (copie) / bonul fiscal al produsului. Garanția se acordă numai pentru defectele apărute în condițiile exploatării normale conform destinației produsului.

Garanția pentru produsele de folosință îndelungată

Produsele de folosință îndelungată la care au apărut neconformități trebuie să între în posesia PieseFord pentru constatarea service, confirmarea sau infirmarea deficiențelor reclamate și aplicarea garanției. Perioadă de neutilizare a produsului de către consumator din motive tehnice neimputabile acestuia va fi prelungită cu termenul petrecut în service. În cazul în care produsul își petrece în service un număr de zile care însumat depășește 10% din perioada de garanție, consumatorul i se va restitui contravaloarea valorii bunului. Piesele de folosință îndelungată sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulații planetare, elemente de caroserie, elemente de direcție, elemente de frână, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe și țevi de eșapament, rulmenți, fise de bujii, electromotor și alternator, piese de motor în mișcare.

În cazul acestora, garanția va fi asigurată prin: întreținere/ reparare/ înlocuire/ reziliere contract și restituire contravaloare produs (în această ordine).

Când se exclude sau se pierde garanția

Garanția pentru piesele achiziționate de pe PieseFord nu poate fi acordată în următoarele situații:

1. Piesa nu a fost cumparată de la PieseFord ;

2. Piesa nu a fost montată într-un atelier de specialitate autorizat de R.A.R sau de producătorul autovehiculului in cazul nostru doar Ford ;

3. Piesa s-a defectat din cauza unui montaj incorect sau a montării împreună cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

4. Piesa a fost greşit aleasă sau a fost utilizată pentru alt scop decât cel indicat în catalogul producătorului; In nota de comanda piesa apare tipul masinii selectat. In cazul in care talonul masinii difera de selectia efectuata de client produsul isi pierde garantia.

5. Piesa nu a fost identificată corect, ca urmare a furnizării de către cumpărător a unor date eronate sau pentru că piese nouă nu a fost cumparată la montaj cu ansamblul de piese de înlocuit; In acest caz intra ambreiajul si volanta masa dubla, un injector si nu set injectoare, o bieleta antiruliu si nu stanga dreapta, un amortizor si nu stanga dreapta.

6. Piesa s-a uzat sau deteriorat ca urmare a suprasolicitării, întreţinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarării reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului;. In cazul acumulatorilor este necesara verificarea electrica din sase in sase luni. In cazul in care clientul nu are face dovada verificarii periodice prin viza service, isi pierde garantia produsului.

7. Piesa s-a uzat pentru că atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările şi reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producătorul Ford in necunostinta de cauza; Nu sau folosit la distributie cale speciale, nu sa folosit pasta blocatoare, nu sau folosit suruburi noi la rolele de distributie sau a pieselor in miscare.

8. Autoturismul a fost folosit în alte scopuri decât cel prevăzut de constructor sau a fost exploatat în condiţii necorespunzătoare (raliuri, competiţii sportive, taximetrie, şcoli de şoferi, etc);

9. Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de altă natură (şocuri termice, electrice, mecanice);

10. Piesele prezintă urme de lovituri, zgârieturi, îndoituri, rupturi, deformări;

11. Piesele nu prezintă o uzură normală.

Piesele care fac obiectul unei reclamații în garanție vor fi însoțite de următoarele documente:

- copie dupa factura de achiziţie de la PieseFord sau bonul sau chitanţa cu care a fost cumpărată piesa; in acest caz va fi bonul de la curier.

- copie după certificatul de înmatriculare al autovehiculului;

- dovada montării într-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) şi documentele fiscale aferente, în care să fie menţionată data montării şi numărul de kilometri la montare/demontare; Mentionam ca trebuie sa va asigurati ca Service-ul care va inlocuieste piesa noua trebuie sa detina autorizatie valabila de la Registrul Auto Roman potrivit careia poate sa efectueze lucrari de reparatii si intretinere pentru modelul de Ford detinut de dumneavoastra (exemplu: Ford Fiesta 2000-2008; 2008-in prezent, Ford Focus 1998-2005; 2005-2008; 2008-2011 etc);

- copie autorizație R.A.R. a service-ului unde s-a făcut montajul (față + verso);

- nota de constatare emisă de către un service autorizat R.A.R. prin care se constată şi se descrie detaliat defecţiunea: Recomandat dealer Ford

- aceste documente se urca in meniul de client https://www.pieseford.ro/service . Dupa ce receptionam documentele vom trimite curierul sa ridice produsele care fac obiectul garantiei. Dupa ce receptionam si totul este in regula vom avea cele doua optiuni sa iti restituim banii sau sa iti dam un alt produs nou.

Documente justificative pentru garantie

1. Raportul generat de tester/diagnoză acolo unde este cazul (debitmetre, senzori, supape EGR, sonde lambda, componente electrice);

2. Copie după certificatul de înmatriculare al autovehiculului;

3. Raportul testului de amortizoare;

4. Măsurători comparator pentru discurile de frână ovalizate;

În cazul trimiterii în garanție a compresoarelor de aer condiționat, sunt necesare separat urmatoarele documente :

1. Copie factură achiziție filtru uscător, supapă expansiune, radiator clima;

2. Deviz de montaj, din care trebuie să reiasă faptul că s-au schimbat compresorul, filtrul uscător, supapă de expansiune radiator clima,  iar instalația de aer condiționat a fost curățată ulterior cu azot;

La reclamația unui produs în garanție, vei primi un răspuns în termen de 15 zile calendaristice de la data recepției produselor reclamate la sediul vânzătorului, însoțite de toate documentele enumerate mai sus. Aceste documente se vor incarca conform datelor cerute din contul de client sectiune PieseFord.ro/service

Lipsa oricărui document poate duce la prelungirea termenului de soluționare a garanției, sau a pierderii acesteia.

Plata transportului produselor trimise în garanție prin intermediul formularului online : de la client către PieseFord, costurile transportului vor fi suportate de PieseFord , iar de la PieseFord către client, plata va fi suportată de PieseFord. Comunicarea se face in scris prin adresa de mail atribuita contului de client PieseFORD.ro

Garanția pentru baterii auto

Acumulatorii auto comercializati de PieseFord beneficiază de garanție 24 luni de la data înscrisă pe factură.

Excepție fac :

- acumulatorii care echipează autovehicule utilizate în regim de taxi, școli de șoferi, ambulanțe, pentru care garanția este de 12 luni achzitie persoane juridice;

Pentru acordarea garanției în cazul bateriilor auto Ford, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

- verificarea și montarea inițială au fost efectuate într-un service autorizat RAR, în termen de 7 zile de la data cumpărării;

- verificare starii acumulatorului și a instalației electrice a autovehiculului a fost realizată din 6 în 6 luni

Acumulatorii defecți în perioada de garanție vor fi returnați la PieseFORD și vor fi însoțiți de următoarele documente:

1. dovada de cumpărare (factură/chitanță/bon fiscal);

2. certificatul de garanție în original, completat integral (inclusiv data montării, valoarea tensiunii de încărcare la data montării) și ștampilat de service-ul care a făcut montajul.

Situații în care se exclude sau se pierde garanția:

- bateria nu este folosită în regim normal sau se defectează din cauza instalării incorecte;

- bateria este folosită cu defecțiuni la sistemul electric al autovehiculului, în special la sistemul de încărcare a bateriei;

- autovehiculul nu se prezintă la verificarea sistemului electric în conformitate cu condițiile producătorului Ford de acordare a garanției;

- acumulatorul nu corespunde autovehiculului pe care e montat;

- bateria a fost avariată în urma unui accident de circulație sau de altă natură;

- masina nu este pornita la un interval maxim de 30 de zile , descarcarea normala a unui acumulator montat fiind de 0.5 % pe zi

- acumulatorul este folosit cu sistemul de incarcare defect sau nu se prezinta cu autovehiculul pentru verificare din 6 in 6 luni

- acumulatorul a fost deschis fortat sau a fost folosit abuziv dupa descarcare

- acumulatorul a fost avariat in urma unui accident de circulatie sau de alta natura

- nu au fost respectate instructiuniile de montare, intretinere, depozitare si manevrare

- capacitatea acumulatorului este mai mica sau mai mare decat cea recomandata in cartea tehnica a autovehiculului.

- masinile echipate cu sistem start - stop sa facut achizitionarea unui acumulator standard

- cumparatorul nu are dovada verificarii din sase in sase luni a starii electrice a autovehicului Ford

- valoarea tensiunii de incarcare masurata nu se incadreaza in intervalul de 13,8V -14,4V

- sunt aduse modificari ulterioare ale instalatiei electrice, ce conduc la suprasolicitarea acumulatorului.

- acumulatorul prezinta deformari ale bacului datorate sistemului de incarcare defect

Acumulatorii sunt garantati conform celor prevazute mai sus in conditiile unei exploatari/utilizari corespunzatoare. Pentru a corecta exploatarea si pentru a beneficia de garantie trebuie respectate cerintele de mai jos:

- acumulatorii incarcati din fabrica cu acid si gata de montare pot fi depozitati timp de 6-36 luni la o temperatura de 10-25 C fara a fi necesara reincarcarea; premergator livrarii spre clienti acumulatorii sunt testati cu aparat profesional de diagnoza 

- acumulatorii incarcati trebuie transportati si depozitati in pozitie verticala. In timpul transportului bateria nu trebuie deterioarata, rasturnata. Bateria este protejata din fabricatie impotriva scurtcircuitului fiind prevazuta cu un capac rosu aplicat pe polul pozitiv.

- nu inclinati acumulatorul in timpul montarii, pentru a nu iesi acid prin gaurile de aerisire.

- se fixeaza strans elementele pe polii bateriei

Daca produsul nu este in stare de functionare asa cum s-a garantat, remediile vor fi urmatoarele : repararea, inlocuirea produsului sau, daca acest lucru nu va fi posibil, restituirea pretului de cumparare. In nici un caz PieseFORD.ro , si distribuitorii sau dealerii autorizati nu vor fi supusi platii oricaror daune ce depasesc pretul de cumparare al produsului. Garantia acopera doar piesa, nu si transportul sau montarea acesteia.

Important

Produsele vor fi reparate sau inlocuite cu aceleasi produse si nu pot inlocuite cu produse diferite. Ne rezervam dreptul de a alege varianta cea mai putin costisitoare de rezolvare a retururilor. Alte costuri vizavi de montajul acestora in service nu sunt suportate de PieseFord.ro prin aceasta garantie standard. Prezentul certificat de garantie nu afecteaza drepturile cumparatorului cu privire la legislatia obligatorii de garantie protectia consumatorului prevazuta de Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului.

Drepturile cumparatorului conform Legii nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora:

- Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existente la momentul cand au fost livrate produsele;

- In caz de lipsa de conformitate cumparatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate fara plata;

- In cazul lipsei conformitatii, cumparatorul are dreptul de a solicita vanzatorului inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa fara plata, exceptie fiind situatia in care solicitarea cumparatorului este imposibila sau disproportionata.

- In cazul lipsei conformitatii orice reparare sau inlocuire va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp stabilita de comun accord conform celor prevazute prin prezenta;

- In cazul lipsei conformitatii cumparatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului daca nu benificiaza nici de reparare, nici de inlocuire, daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;

- Daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie conform prevederiilor legii;

- Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca lipsa conformitatii este minora;

- Piesele auto nu au caracter perisabil. Garantia curge de la data achizitionarii si nu a productiei produsului in caz ca aceasta este specificata. Exceptie fac lacuri, vopsele cu termen limitat de garantie

- Cumparatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o;

- Lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrare se prezuma ca a existat la momentul livrarii cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura acumulatorilor sau a lipsei de conformitate.

Cumparatorul a luat la cunostinta aceste informatii in momentul plasarii comenzii prin accept termeni si conditii PieseFord.ro

Despre garantia FORD Protect poti citi aici un serviciu separat de garantia de piese standard

Asigurarea pieselor Ford. Garantia Ford Protect by PieseFORD.ro