Piese auto Ford Ecosport

Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!
Piese auto Ford Ecosport
Serie An kW/HP Cmc Cod motor Tip

Piese originale Ford EcoSport 2013-2018

Piețele scăzute de mașini sunt locul perfect pentru supraviețuirea noului SUV pentru bebeluși Ford, EcoSport. Fiesta ridicată, bazată pe Fiesta, construită în India și aici în decembrie, este rezultatul unei transformări brute și neașteptate a pieței, care este uneori numită „următorul lucru mare”.

SUV-urile mici nu sunt noi. Holden Cruze, clonat de Suzuki și Daihatsu Terios, sunt două vagoane pseudo-4WD care i-au ispitit pe unii cumpărători în anii 1990, dar genul a dispărut. Acolo unde s-au luptat, noua rasă găsește acum o piață acceptabilă. Australia va găzdui șapte noi SUV-uri pentru copii înainte de iunie 2014.

Ford EcoSport este unul și, deși este practic pe barca din fabrica sa din Chennai, va fi bătut de patru dimensiuni similare, rivale de concept similar - Opel Mocca, Nissan Juke, Peugeot 2008 și Holden Trax. Anul viitor vine Renault Captur, Volkswagen Taigun și poate o versiune bazată pe Mazda2. "Nu este un secret al său, segmentul SUV este în plină expansiune", spune purtătorul de cuvânt al Ford Australia, Neil McDonald. "Nu vedem niciun motiv pentru care segmentul mini-SUV nu va fi același."

Producătorii de mașini cred că SUV-urile pentru copii vor repeta succesul vânzărilor explozive ale mașinilor pentru pasageri. Directorul programului vehiculelor Asia-Pacific, Ford, Trevor Worthington, cu sediul în Shanghai, afirmă că grupurile de focus intense pe piețele globale majore au avut ca rezultat EcoSport.

„Am descoperit că designul trebuie să fie relevant, contemporan și să se potrivească stilului de viață al clienților”, spune el la debutul mașinii în Goa, India. „Clienții ne spun că sunt ocupați, trăiesc în orașe aglomerate și doresc ca tehnologia să se încadreze în această viață aglomerată. De asemenea, toate grupurile focale au cerut dimensiunea compactă și poziția ridicată de conducere. Acesta este același mesaj pe care l-am avut cu Territory în acei ani în urmă. Așa că am făcut o mașină eficientă și dotată cu cea mai nouă tehnologie. Nu există deșeuri în această mașină. ""

Intenția este vânzări uriașe. Peste două milioane de autoturisme vor fi realizate în fiecare an pe platforma Fiesta / EcoSport până în 2015. Este fabricată în Brazilia și China și acum se lansează în India pentru piața internă și cea din Europa și Australia. Se va face în Thailanda, dar numai pentru vânzări regionale.

Valoare

1 litru, trei cilindri va deveni cel mai scump model din linia australiană și va purta eticheta Titanium. Acest lucru este în principal pentru că este un motor scump. Inițial se va potrivi doar cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte și o automată cu două ambreiaj cu șase trepte este o cale de ieșire lungă. Benzina de 1,5 litri va primi o alegere a manualului cu cinci trepte și a automobilului cu dublu ambreiaj din prima zi.

Lista de funcții nu este confirmată, dar EcoSport primește sistemul de comunicare al cabinei Ford Sync și „asistență de urgență” - un program care contactează automat serviciile de urgență dacă mașina are airbag-urile desfășurate sau întrerupătorul de decupaj al pompei de combustibil activat, ca într-un rostogoliți. Sistemul funcționează cu un telefon mobil asociat.

Sync-ul dezvoltat de Ford și Microsoft, care va fi extins la alte mașini Ford, funcționează pe comenzi vocale pentru a activa telefonul, biblioteca de muzică și va citi mesajele SMS cu voce tare. Ford Australia spune că mașina, în decembrie, va fi „foarte competitivă” în noul segment, așa că așteptați-vă un preț la nivel de intrare de aproximativ 22.000 USD.

Design Ford Ecosport 2013-2018

Se bazează pe platforma Fiesta, astfel încât să obțină toate bunătățile Fiesta, deși aspectul ridicat în mod evident ridică (fără punct de vedere intenționat) apelul. Are o gardă uriașă de 200 mm la sol și o adâncime de vată de 550 mm - toate inițial academice atunci când vagonul este doar o tracțiune din față, dar există avantaje, nu în ultimul rând fiind un punct înalt al șoldului și o podea a portbagajului, care facilitează încărcarea.

Mașina este proiectată cu intrare din întreaga lume, austriecii făcând tot posibilul să includă fața Teritoriului. Cabina nu are încă imita Fiesta și adaugă nouă suporturi pentru pahare sau sticle, o cutie de mănuși cu șase cutii cu răcitor, sertar pentru un laptop de pe scaunul pasagerului și sistemul inteligent de comunicare pentru infotainment Sync.

Spațiul cabinei este excelent pentru dimensiunile exterioare ale mașinii, inclusiv un volum de portbagaj de 362 litri care se extinde până la 705 litri atunci când scaunele din spate sunt împărțite, pliate și rotite în față. Roata de rezervă se află pe ușa din spate, economisind mai mult spațiu în cabină, dar este fixată lateral pe partea dreaptă, astfel încât să se deschidă de bordura de pe piața noastră. Există 20 de spații de depozitare în interiorul mașinii

Tehnologie

Cea mai mare știre este motorul EcoBoost turbo-benzină de 1 litru de 92kW / 170Nm de 1 litru, care are performanțe echivalente cu un motor de 1,6 litri. Caracteristicile includ un turbocompresor mic, o sincronizare cu valve variabile, injecția directă de benzină și un motor neted, în ciuda unui arbore de contra-echilibru pentru cilindrii tripli care trag impar. Este un motor premium, așa că va fi pe modelele superioare.

Este adaptat la un manual cu cinci viteze, dar nu este disponibil pentru un automobil - nu este „nici măcar în etapele de planificare”, spune Worthington. De fapt, nu există nicio mașină cu motorul de 1 litru și o cutie automată din inventarul global al Ford. Ford pretinde 5,3 L / 100 km în comparație cu motorul aspirat de 1,5 litri care bea la 6,3 L / 100 km.

Pe unele piețe există un motor turbo-diesel de 1,5 litri, dar nu este pentru Australia. Este doar 2WD, deși platforma acceptă tracțiunea integrală. Brazilia, unde această mașină este disponibilă aproape doi ani, are un model 2WD și un model AWD. Suspensia și direcția de asistență electrică sunt reglate de Ford Australia (mașinile de test sunt în țară de ceva timp) pentru a se potrivi condițiilor locale, deși compania spune că au fost deja rezistente pentru condițiile accidentate din India.

Siguranță

Ford spune că este aproape sigur de un rating de cinci stele. EcoSport primește toate ajutoarele electronice de siguranță actuale și adaugă „asistență de lansare la deal” care ține mașina pe o pantă timp de trei secunde, asistență la frână, lumină de frână de urgență și asistență de urgență dacă mașina are o apăsare.

Asistența de urgență este disponibilă pe modelele echipate cu sincronizare și folosește telefonul asociat al șoferului pentru a trimite un mesaj vocal de urgență operatorilor de urgență atunci când este instalat un airbag sau pompa de combustibil este oprită. De asemenea, trimite coordonatele GPS ale automobilului către operatorul de urgență pentru a vă găsi mai ușor. EcoSport își poartă rezerva pe coadă și este de așteptat să fie o roată de dimensiuni mari.
Conducerea

India este un apel greu pentru automobilisti. Drumurile sunt de obicei bitumate, înguste și cu umeri de pietriș, în timp ce fluxul de trafic este neregulat - în cel mai bun caz - și pur și simplu haotic în toate celelalte momente. Este suprafața slabă a drumului care arată imediat suspensia conformă a EcoSport și direcția bine amortizată. Este așezat pe drum ca un SUV mai mare și, în ciuda supleții suspensiei, urmărește cu precizie colțurile fără obișnuința obișnuită a direcției electrice.

Motorul de 1 litru nu simte ca un trei cilindri.

Însă folosiți-l între 3000 și 6000 rpm și este un motor distractiv,. Confortul la călătorie este excelent . La piese auto Ford-ul Ecosport este la nivel cu Fiesta sau Focus din punct de vedere preturi.

Motorizari Ford Ecosport

Piese Ford Ecosport