Piese auto Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 cp #9D741EC

Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!
Piese auto Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 cp

Descoperiți detaliile remarcabile ale Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP: performanțe, design iconic, service recomandat și diferențe între piesele originale și aftermarket. #9D741EC


Piese Ford Focus 2008-2011 2.5 RS JZDA 224 KW #9D741EC

Piese Ford Focus 2 Facelift 2.5 RS 305 cp, benzina #9D741EC

My Account
Intră în contul PieseFord pentru control total al ofertelor!

Pentru masina ta iti recomandam

Cablaj electric de instalare carlig remorcare 3/5 usi
Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 cai #FFE6A86FDD

5
FFE6A86FDD
https://www.pieseford.ro/produs_foto/cablaj-electric-de-instalare-carlig-remorcare-3-5-usi-ford-focus-2008-2011-2.5-rs-305-cp-jzda-benzina-1462983893.jpg
Ford Original
Pret vechi: 1980 Lei
1473 Lei
Ford Focus 2008-2011 2.5 RS: Analiză Completa, Specificații și Intreținere #F4372CFAD9

Descoperiți detaliile remarcabile ale Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP: performanțe, design iconic, service recomandat și diferențe între piesele originale și aftermarket. #F4372CFAD9

Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 CP: O Analiză Detaliată

Dacă sunteți un pasionat de mașini și căutați informații esențiale despre Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, sunteți la locul potrivit. Acesta este un model emblematic care a captivat inimile entuziaștilor de mașini din întreaga lume.

Lansarea și Specificațiile Tehnice

În decembrie 2007, Ford of Europe a făcut o declarație importantă: Mk 2 Focus RS va fi lansat în 2009. Anunțul a inclus și faptul că o versiune conceptuală a RS va fi prezentată la jumătatea anului 2008. Contrar speculațiilor, Ford a confirmat că RS va avea o tracțiune față convențională, cu un motor Duratec ST modernizat care produce 305CP, o cutie de viteze specială, suspensii și un diferențial cu alunecare limitată. Focus RS MK2 a ieșit pe străzi la 5 ianuarie 2009.

Când producția modelului Mk I s-a încheiat, directorul general al Ford, Paul Thomas, a declarat: "Știam întotdeauna că Focus RS va avea succes pe piață, dar nu am putut prevedea niciodată cât de fantastic va fi primit și cât de mult va contribui la revitalizarea pasiunii pentru marca Ford RS."

În 2008, Ford a dezvăluit noul Focus RS sub forma unui concept la Salonul Auto Britanic. Motorul Duratec RS a fost modernizat pentru a produce 305 CP la 6500 rpm și 440 N⋅m de cuplu la 2250-4500 rpm. Viteza de la 0 la 100 km/h poate fi atinsă în mai puțin de 6 secunde. RS utilizează un motor modificat de 2.522 cc în cinci cilindri găsit în Focus ST. Un turbo BorgWarner K16 mai mare furnizează acum o presiune de până la 20,3 psi. De asemenea, au fost implementate îmbunătățiri precum un intercooler aer-la-aer, arbore cotit forjat, pistoane din siliciu-aluminiu și multe altele. Toate acestea îmbunătățesc performanțele.

Performanță și Specificații Tehnice

Pentru pasionații de performanță, Focus RS 2008-2011 oferă următoarele date impresionante:

 • 0-100 km/h: 5.9 secunde
 • Viteză maximă: 263 km/h
 • Franare de la 100 km/h până la oprire: 25,4 secunde (cel mai scurt timp pentru o mașină cu tracțiune față înregistrat de revista belgiană "Le Moniteur Automobile")

Design Exterior și Culoare

Din punct de vedere estetic, Focus RS dispune de un tunel de venturi mare în partea din spate și de un spoiler impresionant, creând o prezență distinctă. Modelul RS este disponibil în trei culori exterioare expresive: Green Ultimate, Blue Performance și White Frozen. Cel mai notabil, Focus RS include o culoare iconică numită Ultimate Green, inspirată de Ford Le Mans Green din anii 70 și de epoca Ford Escort RS1600.

Experiența la Volan

Ford Focus RS oferă o experiență de conducere de neuitat. Cu manevrabilitatea sa excelentă, confortul de călătorie și o gamă largă de motoare, acest model s-a dovedit a fi un lider în clasa sa. Controlul stabilității ESP este standard, oferind o siguranță sporită, iar opțiunile de echipare variază de la modelele sportive la cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Gama de Motoare Ford Focus 2

Focus RS vine cu o gamă variată de motoare pe benzină și diesel, de la 1.4 la 2.5 litri și putere cuprinsă între 80 și 225 CP, oferind opțiuni pentru toate preferințele. De asemenea, există variante ecologice, precum Focus ECOnetic, care se remarcă prin eficiența sa ridicată și emisiile reduse de CO2.

Focus RS500 - O Ediție Specială

Focus RS500, lansat în aprilie 2010, este o ediție specială limitată la 500 de unități (101 dintre acestea pentru Marea Britanie). Acest model oferă performanțe uimitoare cu un motor turbo de 2.5 litri care produce 345 CP și atinge 0-100 km/h în 5.4 secunde, cu o viteză maximă de 266 km/h. Fiecare RS500 este numerotat individual, iar numărul de identificare unic este gravat manual pe o placă metalică pe consola centrală.

Concluzie

Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP este o mașină remarcabilă, cu un design atractiv și performanțe impresionante. Cu o istorie bogată și o serie de variante și ediții speciale, acest model rămâne în centrul atenției pentru entuziaștii de mașini. Dacă căutați o mașină care oferă putere, stil și o experiență de conducere excepțională, Focus RS este cu siguranță o opțiune de luat în considerare.

Service și Intervale de Întreținere pentru Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 CP

Pentru a vă bucura pe deplin de performanța și fiabilitatea modelului Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, este esențial să respectați intervalele de service recomandate și să acordați o atenție deosebită întreținerii corespunzătoare. Iată câteva informații despre serviciile și întreținerea potrivite pentru acest model.

Intervale de Service

Ford recomandă respectarea unor intervale regulate de service pentru a menține mașina în stare optimă. Intervalele de service pot varia în funcție de factori precum kilometrajul și condițiile de conducere, dar în general, trebuie să faceți un service la mașină la fiecare 10.000-15.000 de kilometri sau la fiecare 12 luni, indiferent care dintre acestea survine mai întâi. Aceasta asigură înlocuirea uleiului, verificarea componentelor cheie și menținerea funcționalității optime.

Piese Auto și Consumabile

În timpul unui service, este important să se utilizeze piese auto de înaltă calitate și să se înlocuiască consumabilele esențiale pentru a menține performanța și fiabilitatea mașinii. Acestea pot include:

 • Ulei de motor de calitate: Uleiul trebuie schimbat la fiecare service pentru a asigura lubrifierea corectă a motorului și pentru a preveni uzura prematură.
 • Filtru de ulei: Împreună cu schimbul de ulei, este important să se înlocuiască și filtrul de ulei pentru a menține calitatea uleiului.
 • Filtru de aer: Un filtru de aer curat asigură un amestec adecvat de aer și combustibil pentru motor, contribuind la eficiența și performanța acestuia.
 • Filtru de combustibil: Pentru motoarele pe benzină sau diesel, înlocuirea regulată a filtrului de combustibil contribuie la menținerea performanței optime.

Verificări și Înlocuiri Suplimentare

În plus față de piesele și consumabilele menționate mai sus, un service complet ar trebui să includă:

 • Verificarea sistemului de frânare: Asigurați-vă că discurile, plăcuțele și lichidul de frână sunt în stare bună și că sistemul funcționează corect.
 • Verificarea sistemului de suspensie și direcție: O suspensie și o direcție în stare bună sunt esențiale pentru manevrabilitate și siguranță.
 • Verificarea sistemului de evacuare: Un sistem de evacuare în stare bună ajută la gestionarea emisiilor și la reducerea zgomotului.
 • Verificarea sistemului de răcire: Asigurați-vă că sistemul de răcire funcționează corect pentru a preveni supraîncălzirea motorului.
 • Verificarea sistemului electric: Verificați bateria, sistemul de încărcare și toate componentele electrice pentru a preveni problemele la pornire și în timpul condusului.

Importanța Folosirii Pieselor Originale Ford

Ford recomandă utilizarea pieselor originale pentru înlocuirea oricăror componente necesare în timpul service-ului sau reparațiilor. Piesele originale sunt create și testate pentru a se potrivi perfect cu mașina dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, asigurând astfel o compatibilitate și performanță optime. Aceste piese au trecut prin teste riguroase de calitate și sunt concepute pentru a menține standardele de siguranță și performanță ale vehiculului.

În concluzie, pentru a vă bucura pe deplin de Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, respectarea intervalelor de service, utilizarea pieselor auto de calitate și efectuarea verificărilor periodice sunt esențiale. Întreținerea corespunzătoare va asigura o experiență de conducere sigură și plăcută cu acest model emblematic.

Diferențele dintre Catalogul de Piese Auto Ford și Piesele Auto Aftermarket

Catalogul de piese auto Ford și piesele auto aftermarket (de la producători terți) pot avea unele diferențe semnificative:

 1. Calitate și Compatibilitate: Piesele auto Ford sunt fabricate pentru a se potrivi perfect cu modelele lor de mașini și sunt create pentru a îndeplini standardele stricte de calitate ale producătorului. Piesele aftermarket pot varia în calitate și pot necesita ajustări sau modificări pentru a se potrivi corect.

 2. Standarde de Siguranță: Ford se asigură că piesele lor respectă standardele de siguranță, ceea ce nu poate fi garantat întotdeauna pentru piesele aftermarket. Folosirea pieselor de calitate inferioară poate pune în pericol siguranța pasagerilor și a șoferului.

 3. Compatibilitate Electronică: Unele componente ale mașinii moderne, cum ar fi senzorii, modulele electronice și sistemele de control, necesită adesea piese specifice pentru a funcționa corect. Piesele auto Ford sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu aceste sisteme, în timp ce piesele aftermarket pot să nu aibă aceeași compatibilitate electronică.

 4. Garantie: Piesele auto Ford achiziționate de la un dealer Ford sunt adesea însoțite de o garanție, ceea ce poate oferi liniște în cazul în care apare o defecțiune. Piesele aftermarket pot avea garanții variabile sau chiar să nu aibă deloc.

Principalele Probleme cu Ford Focus 2.5 RS 2008-2011

Ford Focus 2.5 RS 2008-2011 este o mașină de performanță apreciată, dar, ca oricare altă mașină, poate avea anumite probleme specifice. Iată câteva dintre principalele probleme cunoscute ale acestui model:

 1. Probleme cu Sistemul de Direcție Asistată: Unele modele de Focus RS au raportat probleme cu sistemul de direcție asistată, cum ar fi zgomote sau vibrații neobișnuite la viraje sau la parcare. Aceste probleme pot necesita verificări și reparații la nivelul sistemului de direcție.

 2. Probleme cu Ambreiajul și Transmisia: Proprietarii au semnalat probleme legate de ambreiaj și transmisie, cum ar fi ambreiajul care alunecă sau dificultăți la schimbarea treptelor. Aceste probleme pot necesita înlocuirea ambreiajului sau a componentelor de transmisie.

 3. Sisteme Electronice și Electrice: Problemele cu sistemul electronic și electric pot afecta anumite componente cum ar fi sistemul de infotainment, senzorii sau iluminatul. Verificați sistemele electronice și efectuați actualizări dacă este necesar.

 4. Uzură Prematură a Anvelopelor și Frânelor: Deoarece Focus RS este o mașină de performanță, anvelopele și frânele pot suferi o uzură mai rapidă decât la mașinile obișnuite. Este important să verificați și să înlocuiți anvelopele și plăcuțele de frână când este necesar.

 5. Probleme cu Componentele de Performanță: Deși această mașină oferă performanțe excelente, componentele de performanță pot necesita o atenție deosebită. De exemplu, sistemul de admisie și intercoolerul pot necesita upgrade-uri pentru a menține performanța optimă.

 6. Probleme cu Rugină: Unele modele au fost raportate să aibă probleme cu rugină la nivelul caroseriei sau a altor componente. Este important să efectuați verificări periodice și să tratați rugină înainte de a se răspândi.

Este important să menționați că fiecare mașină poate avea experiențe individuale, iar întreținerea regulată și rezolvarea problemelor la primele semne pot ajuta la prevenirea problemelor majore. Consultați întotdeauna un mecanic calificat sau un service autorizat pentru diagnostic și reparații.

Despre gama de piese Ford Motorcraft și piesele originale Ford (FOMOCO) pentru motorizarea Ford Focus 2.5 RS 2008-2011.

Piese Ford Motorcraft:

Ford Motorcraft este o gamă de piese și accesorii create de Ford pentru a oferi opțiuni de înlocuire accesibile și de încredere pentru vehiculele Ford. Aceste piese sunt fabricate cu standarde ridicate de calitate și sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu modelele Ford. Pentru un Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, gama de piese Ford Motorcraft ar putea include:

 1. Filtre de aer și ulei: Filtrele de aer și ulei sunt componente esențiale pentru performanța motorului. Piese Motorcraft ar putea fi o alegere bună pentru înlocuirea acestor filtre.

 2. Plăcuțe de frână și discuri de frână: Siguranța este esențială, iar schimbarea plăcuțelor de frână și a discurilor de frână cu piese Motorcraft vă poate asigura o frânare eficientă.

 3. Bujii: Bujiile sunt importante pentru aprinderea motorului. Alegerea bujiilor Motorcraft pot asigura o funcționare optimă a motorului.

 4. Lichid de frână și antigel: Menținerea lichidului de frână și a antigelului la nivelurile corecte este crucială. Piese Motorcraft vă pot ajuta să mențineți performanța corectă a sistemelor.

 5. Ulei de motor: Schimbarea regulată a uleiului de motor este esențială pentru a menține motorul în stare bună de funcționare. Uleiul de motor Motorcraft poate fi o alegere bună.

Piese Ford Originale (FOMOCO):

Piesele originale Ford, cunoscute și sub denumirea de piese FOMOCO, sunt produse direct de Ford și sunt identice cu piesele utilizate la fabricarea vehiculului. Aceste piese oferă cea mai înaltă calitate și sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu mașina dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011. Gama de piese originale Ford pentru acest model ar putea include:

 1. Componente de motor: Piese originale Ford pentru motor, cum ar fi curele de distribuție, garnituri, arbore cotit, chiuloase etc.

 2. Componente de transmisie: Piese pentru cutia de viteze, ambreiaj și alte componente ale transmisiei.

 3. Sisteme de suspensie și direcție: Piese pentru suspensie, amortizoare, brațe de control, componente ale direcției.

 4. Sisteme de frânare: Plăcuțe și discuri de frână, etriere, furtune de frână, lichid de frână.

 5. Sisteme electronice: Senzori, module electronice, cablaje, componente pentru sistemul de infotainment.

 6. Caroserie și exterioare: Piese pentru caroserie, faruri, stopuri, oglinzi, uși, parbrize etc.

 7. Accesorii: Ford oferă, de asemenea, o gamă largă de accesorii originale pentru personalizarea și îmbunătățirea mașinii dvs.

Piesele originale Ford sunt considerate a fi cele mai bune opțiuni pentru înlocuirea oricărei componente, deoarece sunt fabricate la aceleași standarde ridicate ca cele originale de pe mașină și vin cu garanție. Dacă doriți să mențineți performanța, siguranța și fiabilitatea mașinii dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, piesele originale Ford sunt cea mai bună alegere.

Ford Focus 2008-2011 2.5 RS: Analiză Completa, Specificații și Intreținere #F4372CFAD9


ro
2024-02-22T00:36:15+00:00
Ford Focus 2008-2011 2.5 RS: Analiză Completa, Specificații și Intreținere #F4372CFAD9
Piese auto Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 cp #F4372CFAD9
Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 CP: O Analiză Detaliată Dacă sunteți un pasionat de mașini și căutați informații esențiale despre Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, sunteți la locul potrivit. Acesta este un model emblematic care a captivat inimile entuziaștilor de mașini din întreaga lume. Lansarea și Specificațiile Tehnice În decembrie 2007, Ford of Europe a făcut o declarație importantă: Mk 2 Focus RS va fi lansat în 2009. Anunțul a inclus și faptul că o versiune conceptuală a RS va fi prezentată la jumătatea anului 2008. Contrar speculațiilor, Ford a confirmat că RS va avea o tracțiune față convențională, cu un motor Duratec ST modernizat care produce 305CP, o cutie de viteze specială, suspensii și un diferențial cu alunecare limitată. Focus RS MK2 a ieșit pe străzi la 5 ianuarie 2009. Când producția modelului Mk I s-a încheiat, directorul general al Ford, Paul Thomas, a declarat: "Știam întotdeauna că Focus RS va avea succes pe piață, dar nu am putut prevedea niciodată cât de fantastic va fi primit și cât de mult va contribui la revitalizarea pasiunii pentru marca Ford RS." În 2008, Ford a dezvăluit noul Focus RS sub forma unui concept la Salonul Auto Britanic. Motorul Duratec RS a fost modernizat pentru a produce 305 CP la 6500 rpm și 440 N⋅m de cuplu la 2250-4500 rpm. Viteza de la 0 la 100 km/h poate fi atinsă în mai puțin de 6 secunde. RS utilizează un motor modificat de 2.522 cc în cinci cilindri găsit în Focus ST. Un turbo BorgWarner K16 mai mare furnizează acum o presiune de până la 20,3 psi. De asemenea, au fost implementate îmbunătățiri precum un intercooler aer-la-aer, arbore cotit forjat, pistoane din siliciu-aluminiu și multe altele. Toate acestea îmbunătățesc performanțele. Performanță și Specificații Tehnice Pentru pasionații de performanță, Focus RS 2008-2011 oferă următoarele date impresionante: 0-100 km/h: 5.9 secunde Viteză maximă: 263 km/h Franare de la 100 km/h până la oprire: 25,4 secunde (cel mai scurt timp pentru o mașină cu tracțiune față înregistrat de revista belgiană "Le Moniteur Automobile") Design Exterior și Culoare Din punct de vedere estetic, Focus RS dispune de un tunel de venturi mare în partea din spate și de un spoiler impresionant, creând o prezență distinctă. Modelul RS este disponibil în trei culori exterioare expresive: Green Ultimate, Blue Performance și White Frozen. Cel mai notabil, Focus RS include o culoare iconică numită Ultimate Green, inspirată de Ford Le Mans Green din anii 70 și de epoca Ford Escort RS1600. Experiența la Volan Ford Focus RS oferă o experiență de conducere de neuitat. Cu manevrabilitatea sa excelentă, confortul de călătorie și o gamă largă de motoare, acest model s-a dovedit a fi un lider în clasa sa. Controlul stabilității ESP este standard, oferind o siguranță sporită, iar opțiunile de echipare variază de la modelele sportive la cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Gama de Motoare Ford Focus 2 Focus RS vine cu o gamă variată de motoare pe benzină și diesel, de la 1.4 la 2.5 litri și putere cuprinsă între 80 și 225 CP, oferind opțiuni pentru toate preferințele. De asemenea, există variante ecologice, precum Focus ECOnetic, care se remarcă prin eficiența sa ridicată și emisiile reduse de CO2. Focus RS500 - O Ediție Specială Focus RS500, lansat în aprilie 2010, este o ediție specială limitată la 500 de unități (101 dintre acestea pentru Marea Britanie). Acest model oferă performanțe uimitoare cu un motor turbo de 2.5 litri care produce 345 CP și atinge 0-100 km/h în 5.4 secunde, cu o viteză maximă de 266 km/h. Fiecare RS500 este numerotat individual, iar numărul de identificare unic este gravat manual pe o placă metalică pe consola centrală. Concluzie Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP este o mașină remarcabilă, cu un design atractiv și performanțe impresionante. Cu o istorie bogată și o serie de variante și ediții speciale, acest model rămâne în centrul atenției pentru entuziaștii de mașini. Dacă căutați o mașină care oferă putere, stil și o experiență de conducere excepțională, Focus RS este cu siguranță o opțiune de luat în considerare. Service și Intervale de Întreținere pentru Ford Focus 2008-2011 2.5 RS 305 CP Pentru a vă bucura pe deplin de performanța și fiabilitatea modelului Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, este esențial să respectați intervalele de service recomandate și să acordați o atenție deosebită întreținerii corespunzătoare. Iată câteva informații despre serviciile și întreținerea potrivite pentru acest model. Intervale de Service Ford recomandă respectarea unor intervale regulate de service pentru a menține mașina în stare optimă. Intervalele de service pot varia în funcție de factori precum kilometrajul și condițiile de conducere, dar în general, trebuie să faceți un service la mașină la fiecare 10.000-15.000 de kilometri sau la fiecare 12 luni, indiferent care dintre acestea survine mai întâi. Aceasta asigură înlocuirea uleiului, verificarea componentelor cheie și menținerea funcționalității optime. Piese Auto și Consumabile În timpul unui service, este important să se utilizeze piese auto de înaltă calitate și să se înlocuiască consumabilele esențiale pentru a menține performanța și fiabilitatea mașinii. Acestea pot include: Ulei de motor de calitate: Uleiul trebuie schimbat la fiecare service pentru a asigura lubrifierea corectă a motorului și pentru a preveni uzura prematură. Filtru de ulei: Împreună cu schimbul de ulei, este important să se înlocuiască și filtrul de ulei pentru a menține calitatea uleiului. Filtru de aer: Un filtru de aer curat asigură un amestec adecvat de aer și combustibil pentru motor, contribuind la eficiența și performanța acestuia. Filtru de combustibil: Pentru motoarele pe benzină sau diesel, înlocuirea regulată a filtrului de combustibil contribuie la menținerea performanței optime. Verificări și Înlocuiri Suplimentare În plus față de piesele și consumabilele menționate mai sus, un service complet ar trebui să includă: Verificarea sistemului de frânare: Asigurați-vă că discurile, plăcuțele și lichidul de frână sunt în stare bună și că sistemul funcționează corect. Verificarea sistemului de suspensie și direcție: O suspensie și o direcție în stare bună sunt esențiale pentru manevrabilitate și siguranță. Verificarea sistemului de evacuare: Un sistem de evacuare în stare bună ajută la gestionarea emisiilor și la reducerea zgomotului. Verificarea sistemului de răcire: Asigurați-vă că sistemul de răcire funcționează corect pentru a preveni supraîncălzirea motorului. Verificarea sistemului electric: Verificați bateria, sistemul de încărcare și toate componentele electrice pentru a preveni problemele la pornire și în timpul condusului. Importanța Folosirii Pieselor Originale Ford Ford recomandă utilizarea pieselor originale pentru înlocuirea oricăror componente necesare în timpul service-ului sau reparațiilor. Piesele originale sunt create și testate pentru a se potrivi perfect cu mașina dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, asigurând astfel o compatibilitate și performanță optime. Aceste piese au trecut prin teste riguroase de calitate și sunt concepute pentru a menține standardele de siguranță și performanță ale vehiculului. În concluzie, pentru a vă bucura pe deplin de Ford Focus 2008-2011 2.5 RS cu 305 CP, respectarea intervalelor de service, utilizarea pieselor auto de calitate și efectuarea verificărilor periodice sunt esențiale. Întreținerea corespunzătoare va asigura o experiență de conducere sigură și plăcută cu acest model emblematic. Diferențele dintre Catalogul de Piese Auto Ford și Piesele Auto Aftermarket Catalogul de piese auto Ford și piesele auto aftermarket (de la producători terți) pot avea unele diferențe semnificative: Calitate și Compatibilitate: Piesele auto Ford sunt fabricate pentru a se potrivi perfect cu modelele lor de mașini și sunt create pentru a îndeplini standardele stricte de calitate ale producătorului. Piesele aftermarket pot varia în calitate și pot necesita ajustări sau modificări pentru a se potrivi corect. Standarde de Siguranță: Ford se asigură că piesele lor respectă standardele de siguranță, ceea ce nu poate fi garantat întotdeauna pentru piesele aftermarket. Folosirea pieselor de calitate inferioară poate pune în pericol siguranța pasagerilor și a șoferului. Compatibilitate Electronică: Unele componente ale mașinii moderne, cum ar fi senzorii, modulele electronice și sistemele de control, necesită adesea piese specifice pentru a funcționa corect. Piesele auto Ford sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu aceste sisteme, în timp ce piesele aftermarket pot să nu aibă aceeași compatibilitate electronică. Garantie: Piesele auto Ford achiziționate de la un dealer Ford sunt adesea însoțite de o garanție, ceea ce poate oferi liniște în cazul în care apare o defecțiune. Piesele aftermarket pot avea garanții variabile sau chiar să nu aibă deloc. Principalele Probleme cu Ford Focus 2.5 RS 2008-2011 Ford Focus 2.5 RS 2008-2011 este o mașină de performanță apreciată, dar, ca oricare altă mașină, poate avea anumite probleme specifice. Iată câteva dintre principalele probleme cunoscute ale acestui model: Probleme cu Sistemul de Direcție Asistată: Unele modele de Focus RS au raportat probleme cu sistemul de direcție asistată, cum ar fi zgomote sau vibrații neobișnuite la viraje sau la parcare. Aceste probleme pot necesita verificări și reparații la nivelul sistemului de direcție. Probleme cu Ambreiajul și Transmisia: Proprietarii au semnalat probleme legate de ambreiaj și transmisie, cum ar fi ambreiajul care alunecă sau dificultăți la schimbarea treptelor. Aceste probleme pot necesita înlocuirea ambreiajului sau a componentelor de transmisie. Sisteme Electronice și Electrice: Problemele cu sistemul electronic și electric pot afecta anumite componente cum ar fi sistemul de infotainment, senzorii sau iluminatul. Verificați sistemele electronice și efectuați actualizări dacă este necesar. Uzură Prematură a Anvelopelor și Frânelor: Deoarece Focus RS este o mașină de performanță, anvelopele și frânele pot suferi o uzură mai rapidă decât la mașinile obișnuite. Este important să verificați și să înlocuiți anvelopele și plăcuțele de frână când este necesar. Probleme cu Componentele de Performanță: Deși această mașină oferă performanțe excelente, componentele de performanță pot necesita o atenție deosebită. De exemplu, sistemul de admisie și intercoolerul pot necesita upgrade-uri pentru a menține performanța optimă. Probleme cu Rugină: Unele modele au fost raportate să aibă probleme cu rugină la nivelul caroseriei sau a altor componente. Este important să efectuați verificări periodice și să tratați rugină înainte de a se răspândi. Este important să menționați că fiecare mașină poate avea experiențe individuale, iar întreținerea regulată și rezolvarea problemelor la primele semne pot ajuta la prevenirea problemelor majore. Consultați întotdeauna un mecanic calificat sau un service autorizat pentru diagnostic și reparații. Despre gama de piese Ford Motorcraft și piesele originale Ford (FOMOCO) pentru motorizarea Ford Focus 2.5 RS 2008-2011. Piese Ford Motorcraft: Ford Motorcraft este o gamă de piese și accesorii create de Ford pentru a oferi opțiuni de înlocuire accesibile și de încredere pentru vehiculele Ford. Aceste piese sunt fabricate cu standarde ridicate de calitate și sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu modelele Ford. Pentru un Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, gama de piese Ford Motorcraft ar putea include: Filtre de aer și ulei: Filtrele de aer și ulei sunt componente esențiale pentru performanța motorului. Piese Motorcraft ar putea fi o alegere bună pentru înlocuirea acestor filtre. Plăcuțe de frână și discuri de frână: Siguranța este esențială, iar schimbarea plăcuțelor de frână și a discurilor de frână cu piese Motorcraft vă poate asigura o frânare eficientă. Bujii: Bujiile sunt importante pentru aprinderea motorului. Alegerea bujiilor Motorcraft pot asigura o funcționare optimă a motorului. Lichid de frână și antigel: Menținerea lichidului de frână și a antigelului la nivelurile corecte este crucială. Piese Motorcraft vă pot ajuta să mențineți performanța corectă a sistemelor. Ulei de motor: Schimbarea regulată a uleiului de motor este esențială pentru a menține motorul în stare bună de funcționare. Uleiul de motor Motorcraft poate fi o alegere bună. Piese Ford Originale (FOMOCO): Piesele originale Ford, cunoscute și sub denumirea de piese FOMOCO, sunt produse direct de Ford și sunt identice cu piesele utilizate la fabricarea vehiculului. Aceste piese oferă cea mai înaltă calitate și sunt proiectate pentru a se potrivi perfect cu mașina dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011. Gama de piese originale Ford pentru acest model ar putea include: Componente de motor: Piese originale Ford pentru motor, cum ar fi curele de distribuție, garnituri, arbore cotit, chiuloase etc. Componente de transmisie: Piese pentru cutia de viteze, ambreiaj și alte componente ale transmisiei. Sisteme de suspensie și direcție: Piese pentru suspensie, amortizoare, brațe de control, componente ale direcției. Sisteme de frânare: Plăcuțe și discuri de frână, etriere, furtune de frână, lichid de frână. Sisteme electronice: Senzori, module electronice, cablaje, componente pentru sistemul de infotainment. Caroserie și exterioare: Piese pentru caroserie, faruri, stopuri, oglinzi, uși, parbrize etc. Accesorii: Ford oferă, de asemenea, o gamă largă de accesorii originale pentru personalizarea și îmbunătățirea mașinii dvs. Piesele originale Ford sunt considerate a fi cele mai bune opțiuni pentru înlocuirea oricărei componente, deoarece sunt fabricate la aceleași standarde ridicate ca cele originale de pe mașină și vin cu garanție. Dacă doriți să mențineți performanța, siguranța și fiabilitatea mașinii dvs. Ford Focus 2.5 RS 2008-2011, piesele originale Ford sunt cea mai bună alegere.
2024