Piese auto Ford Focus 2011-2014 1.6 Ti 85 cp

Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!
Piese auto Ford Focus 2011-2014 1.6 Ti 85 cp

Piese Ford Focus 2011-2014 1.6 Ti XTDA, XTDB 63 KW

Piese Ford Focus Mk3 1.6 Ti 85 cp, benzina

Intră în contul PieseFord pentru control total al ofertelor!

Pentru masina ta iti recomandam

Ford Focus 2011-2014 1.6 Ti 85 CP: O Prezentare Detaliată

Această prezentare vizează Ford Focus 2011-2014, echipat cu motorul 1.6 Ti de 85 CP. Acest model reprezintă a treia generație a Ford Focus și s-a lansat în 2011, fiind disponibil ca hatchback cu cinci uși și în versiunea Estate, care a fost revizuită separat. De asemenea, în această gamă, s-au păstrat variantele cu trei uși, care au fost foarte populare, dar și versiunea mai puțin populară Coupe-Cabriolet.

Competiție într-un Segment Concurat

Segmentul în care Focus concurează este foarte competitiv, cu numeroși producători oferind alternative de înaltă calitate. Printre concurenții direcți se numără Vauxhall Astra, Volkswagen Golf (și variantele SEAT Leon și Skoda Octavia), Honda Civic, Hyundai i30, Kia Ceed, Peugeot 308 și Renault Megane. Toți acești producători au creat hatchback-uri capabile, ceea ce a pus Ford într-o poziție provocatoare.

Ford a recunoscut acest lucru și a lucrat continuu la îmbunătățirea și optimizarea generației a treia Focus pentru a menține atractivitatea sa. Unul dintre punctele sale de vânzare nu este doar aspectul și raportul calitate-preț, ci și experiența de conducere. Focus oferă o direcție precisă și o transmisie cu schimbare ușoară, ceea ce îl face să fie perceput ca o mașină proiectată pentru șoferi entuziaști.

Restilizare Majoră în 2014 - Focus III

În 2014, Ford a introdus o restilizare semnificativă pentru Focus. Acesta a inclus o nouă capotă, aripi față, bare de protecție cu o grilă subțire și faruri mai subțiri. La partea din spate, designul a fost actualizat, cu LED-uri în luminile redimensionate și un nou design al hayonului.

Focusul s-a transformat într-o mașină populară pentru toată lumea. Este un vehicul fiabil, practic și accesibil, care se potrivește atât familiilor, cât și pensionarilor sau celor care doresc o experiență plăcută de conducere. Cu varietatea sa de modele, inclusiv versiunile performante ST și RS, Focus rămâne un model complet. Prin urmare, lansarea unei noi generații de Focus este întotdeauna un eveniment important.

Istoricul de Succes al Modelului Focus

Modelul Focus a avut un istoric de succes și a reprezentat un punct de referință în categoria hatchback. La lansarea sa inițială în 1998, Focus a schimbat modul în care oamenii priveau mașinile de familie. În acea perioadă, alternativele precum Nissan Almera și Opel Astra nu aveau același impact și nu ofereau aceeași plăcere la volan.

Deși generația a treia Focus nu a fost văzută ca o "schimbare de joc" similară cu prima generație, aceasta a reușit să se mențină competitivă într-un mediu în continuă evoluție. Ford a construit pe punctele forte care au făcut din Focus un succes inițial și le-a consolidat.

Experiența de Conducere

Cu toate că poate nu oferă aceeași senzație de conducere din prima generație, Focusul de a treia generație excelențează în aproape toate celelalte aspecte. Este o mașină liniștită și confortabilă în mișcare, ușor de condus și oferă un interior de înaltă calitate. De asemenea, dispune de câteva motorizări impresionante și eficiente.

Un aspect notabil este îmbunătățirea suspensiei față de modelul anterior, făcându-l mai confortabil în fața denivelărilor și gropilor din drum. Cu toate acestea, Focus rămâne un autoturism sigur în viraje și oferă aderență bună în condiții de condus dinamic. Sistemul inteligent de control al cuplului Torque Vectoring contribuie la îmbunătățirea comportamentului în viraje, iar direcția asistată electric este precisă și rapidă.

Opțiuni de Motorizare

Focus 2011-2014 1.6 Ti este echipat cu un motor pe benzină 1.6 Ti-VCT disponibil în variante de 85 CP. Acest motor este suficient pentru nevoile zilnice de condus și beneficiază de un consum de combustibil mediu de aproximativ 47.9mpg (mile per galon) și emisii de CO2 de 136g/km.

O alternativă interesantă este motorul EcoBoost de 1.6 litri, care oferă o combinație de putere și eficiență. Acest motor utilizează un turbocompresor pentru a crește puterea, fără a compromite eficiența consumului de combustibil. Acesta înlocuiește cu succes motoarele mai mari pe benzină și oferă performanțe impresionante, având un consum de combustibil de aproximativ 47.1mpg și emisii de CO2 de doar 139g/km.

Opțiuni de Echipare

Focusul vine cu diverse nivele de echipare, fiecare oferind opțiuni și caracteristici suplimentare. Nivelul de bază, numit "Edge", include dotări precum aer condiționat manual, oglinzi electrice, închidere centralizată la distanță, control electronic al stabilității, airbag-uri frontale, laterale și perdea, radio DAB cu CD player, Bluetooth, control vocal, conexiune USB, alarmă antifurt de categorie 1, spoiler spate integrat și suport lombar pentru scaunul șoferului.

Versiunea "Zetec", cea mai populară, adaugă jante de aliaj de 16 inch, parbriz încălzit Quickclear, faruri de ceață față, volan tapițat în piele, consolă centrală cu cotieră, prize de 12V și frână de mână în formă de "Z", scaune sport față și oglinzi de ușă încălzite.

Variantele "Titanium" beneficiază de butonul de pornire/oprire a motorului "Power", un sistem stereo Sony, control de croazieră, ștergătoare sensibile la ploaie, faruri automate, o manetă de schimbare din piele, climatizare cu două zone, asistență la pornirea în pantă, lumini spate cu tehnologie LED și iluminare ambientală cu LED-uri multicolore.

Nivelul "Titanium X", cel de top, adaugă asistență la parcare activă, jante de aliaj de 17 inch, tapițerie parțială din piele, faruri LED de zi, scaune față încălzite, faruri xenon, oglinzi pliabile electric, sistem de spălare cu jet pentru faruri și iluminare ambientală cu LED-uri multicolore.

Confort și Conducere

Focusul de a treia generație a fost proiectat cu accent pe confort și rafinament. Suspensia mai moale îl face mai abil în fața denivelărilor din drum și oferă o senzație generală de rafinament. Calitatea călătoriei și izolarea fonică sunt bine păstrate, chiar și pe drumuri accidentate. Cu toate acestea, Focus păstrează agilitatea în viraje și oferă o experiență de condus plăcută.

Sistemul de vectorizare a cuplului contribuie la o aderență mai bună în viraje, iar direcția asistată electric este precisă.

Opțiuni de Eficiență Energetică

Ford a luat măsuri pentru a îmbunătăți eficiența energetică a modelului Focus. Modelele 1.6 EcoBoost și 1.6 TDCi dispun de un sistem de oprire/pornire a motorului, iar toate modelele au o grilă care se închide când nu este necesară răcirea, reducând rezistența la aer. Aceste măsuri au dus la o eficiență semnificativă a consumului de combustibil.

De exemplu, modelul 1.6 TDCi cu 115 CP are un consum mediu de 67.3mpg și emisii de CO2 de doar 109g/km. Cu un cuplu de 270 Nm și o funcție de supralimentare pentru depășiri rapide, acest motor oferă performanțe solide și eficiență energetică.

Service pentru Motorizarea 1.6 Ti de 85 CP a Ford Focus 2011-2014

Pentru a menține performanța și fiabilitatea motorizării 1.6 Ti de 85 CP a Ford Focus 2011-2014, este esențial să urmați un program regulat de service și întreținere. Iată câteva aspecte importante cu privire la intervalele de service și piesele auto care trebuie schimbate în timpul întreținerii:

1. Schimbarea Uleiului și a Filtrelor:

 • Interval de Service: Cel mai des, uleiul și filtrul de ulei ar trebui schimbate la fiecare 15.000-20.000 de mile sau la fiecare an, în funcție de ce se întâmplă mai întâi.

2. Filtre de Aer și de Cabină:

 • Interval de Service: Filtrul de aer și cel de cabină ar trebui să fie verificate și înlocuite la fiecare 15.000-30.000 de mile sau la fiecare 2 ani. Cu toate acestea, acest interval poate varia în funcție de condițiile de conducere, de mediu și de nivelul de poluare.

3. Bujii:

 • Interval de Service: Bujile ar trebui să fie verificate și înlocuite la fiecare 30.000-60.000 de mile sau la fiecare 4-5 ani, în funcție de tipul de bujii utilizate și de recomandările producătorului.

4. Curele de Distribuție:

 • Interval de Service: Motorizarea 1.6 Ti poate avea o curea de distribuție sau o lanț de distribuție. Dacă este dotată cu o curea de distribuție, aceasta ar trebui să fie înlocuită la intervalele recomandate de producător, care pot varia în funcție de model și an. În general, curelele de distribuție trebuie înlocuite la fiecare 60.000-100.000 de mile sau la fiecare 5-7 ani.

5. Lichid de Răcire și Alte Fluide:

 • Interval de Service: Lichidul de răcire, lichidul de frână și alte fluide trebuie verificate și înlocuite la intervalele recomandate de producător. Acestea pot varia în funcție de condițiile de conducere și de vârsta vehiculului.

6. Frâne și Suspensie:

 • Interval de Service: Componentele sistemului de frânare, inclusiv placuțele de frână și discurile, trebuie verificate la fiecare 15.000-30.000 de mile sau la fiecare an. Suspensia ar trebui, de asemenea, inspectată și întreținută în mod regulat pentru a asigura o conduita sigură și confortabilă.

7. Anvelope:

 • Interval de Service: Anvelopele ar trebui verificate în mod regulat pentru uzură și presiune corectă. Acestea trebuie înlocuite atunci când ajung la limita lor de uzură sau dacă prezintă deteriorări.

Piese Auto Disponibile pentru Ford Focus 2011-2014 1.6 Ti 85 CP la PieseFord.ro

Pentru a găsi piese auto pentru motorizarea 1.6 Ti de 85 CP a Ford Focus 2011-2014, puteți vizita site-ul PieseFord.ro. Această platformă oferă o gamă largă de piese și accesorii originale și de înaltă calitate pentru vehiculele Ford.

Pentru motorizarea specifică menționată, puteți căuta următoarele piese și accesorii:

 1. Filtre de Ulei și Aer: Pentru întreținerea regulată a motorului.

 2. Bujii: Asigurați-vă că utilizați buji potrivite pentru motorizarea dvs.

 3. Curele de Distribuție sau Lanțuri de Distribuție: Verificați recomandările producătorului și înlocuiți la intervalele corespunzătoare.

 4. Fluide Auto: Inclusiv ulei de motor, lichid de frână, lichid de răcire și altele.

 5. Placuțe de Frână și Discuri: Pentru sistemul de frânare.

 6. Suspensie și Componente de Direcție: Dacă aveți nevoie de întreținere sau înlocuiri în această zonă.

 7. Anvelope și Jante: Pentru înlocuirea sau actualizarea anvelopelor.

Asigurați-vă întotdeauna că utilizați piese de calitate pentru a menține performanța și siguranța vehiculului dvs. În plus, respectați întotdeauna recomandările producătorului cu privire la intervalele de service și întreținere pentru a prelungi viața utilă a vehiculului dvs. și a menține garanția, dacă este aplicabilă.

Catalogul de piese auto Ford este diferit de piesele auto aftermarket și cataloagele generale în câteva moduri cheie:

1. Calitatea și compatibilitatea: Piesele auto originale Ford sunt create pentru a se potrivi perfect cu vehiculele Ford. Acestea sunt testate și fabricate la standarde ridicate de calitate pentru a asigura compatibilitatea, durabilitatea și performanța optime. Atunci când utilizați piese originale Ford pentru motorizarea specifică a vehiculului dvs., aveți certitudinea că acestea se potrivesc perfect și că nu veți întâmpina probleme legate de compatibilitate.

2. Siguranța: Piesele auto originale Ford sunt proiectate și fabricate având în vedere standardele stricte de siguranță ale producătorului. Utilizarea acestor piese asigură că vehiculul dvs. va rămâne sigur și că toate sistemele de siguranță, inclusiv frânele, airbag-urile și suspensia, vor funcționa corespunzător.

3. Garanție: Unele piese originale Ford pot veni cu o garanție care vă acoperă în cazul în care apare o defecțiune sau un defect de fabricație. Acest lucru vă oferă pacea sufletească că, în caz de probleme, veți putea obține reparații sau înlocuiri gratuite.

4. Performanță și economie de combustibil: Utilizarea pieselor originale Ford poate contribui la menținerea performanței optime a motorului și la eficiența consumului de combustibil. Aceste piese sunt proiectate pentru a funcționa în armonie cu motorul și transmisia vehiculului dvs., asigurând un comportament optim în ceea ce privește puterea și economia de combustibil.

Principalele Probleme cu Ford Focus 1.6 Ti 85 CP (2011-2014):

Cu toate că Ford Focusul este un vehicul popular și bine primit, există câteva probleme comune pe care proprietarii le-au întâlnit în special cu această motorizare:

1. Probleme cu Cutia de Viteze: Unele modele Ford Focus au fost raportate cu probleme legate de cutia de viteze automată sau manuală, inclusiv schimburi bruște sau dificultăți în schimbarea treptelor. Este important să mențineți cutia de viteze în stare bună prin întreținere regulată.

2. Probleme cu Sistemul Electric: Defecțiuni ale componentelor electrice, cum ar fi probleme cu sistemul de iluminare, sistemele de control al climatizării și electronica de bord, au fost semnalate în unele cazuri.

3. Probleme cu Sistemul de Răcire: Supraîncălzirea motorului sau pierderea de lichid de răcire pot apărea în mod sporadic. Verificați regulat nivelul lichidului de răcire și asigurați-vă că radiatorul și pompa de apă sunt în stare bună.

4. Probleme cu Sistemul de Frânare: Componentele sistemului de frânare, cum ar fi placuțele de frână și discurile, pot necesita înlocuire periodică. Asigurați-vă că efectuați întreținerea adecvată a sistemului de frânare pentru a menține siguranța.

Importanța Folosirii Pieselor Originale Ford:

Utilizarea pieselor originale Ford pentru întreținerea și reparațiile vehiculului dvs. oferă multiple beneficii, inclusiv:

 • Compatibilitate garantată: Piesele originale Ford se potrivesc perfect cu vehiculul dvs., eliminând riscul problemelor de compatibilitate.

 • Siguranță: Aceste piese sunt proiectate cu standarde stricte de siguranță, asigurând că toate sistemele de siguranță ale vehiculului funcționează corect.

 • Performanță optimă: Piesele originale contribuie la menținerea performanței și eficienței vehiculului.

 • Păstrarea garanției: Utilizarea pieselor originale poate ajuta la menținerea garanției, dacă este aplicabilă.

 • Durabilitate: Piesele originale Ford au tendința de a fi mai durabile și de a rezista mai mult timp în comparație cu piesele de calitate inferioară.

În concluzie, folosirea pieselor auto originale Ford pentru motorizarea Ford Focus 1.6 Ti de 85 CP (2011-2014) este esențială pentru a menține vehiculul în stare optimă de funcționare, pentru siguranța dvs. și a pasagerilor dvs. și pentru a evita problemele costisitoare pe termen lung.