Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Viata de zi cu zi va poate aduce surprize neasteptate si nedorite, asa ca de ce sa nu-i acordati Fordului o protectie suplimentara?

Aparatorile de noroi Ford va protejeaza vopseaua autovehiculului

De aschii de piatra si va mentin masina mai curata, reducand noroiul si murdaria din exterior.

Produs original cu beneficii de zi cu zi
  • Concepute pentru a completa stilul Ford-ului tau si pentru a se potrivi cu exactitate modelului tau, bavetele de noroi pentru echipamente originale stau in cea mai buna pozitie pentru a-ti proteja vehiculul de stropirea rutiera.
  • Disponibil pentru majoritatea modelelor
  • Disponibil pentru majoritatea vehiculelor Ford (cu exceptia modelelor cu un kit de styling al caroseriei) exista o gama larga de aparatori de noroi conturate care se vor potrivi in siguranta si in siguranta la vehiculul dumneavoastra. Bavetele de noroi originale Ford sunt disponibile pentru partea din fata si din spate a majoritatii modelelor
  • Protejati exteriorul vehiculului si mentineti astazi valoarea reziduala a vehiculului.

Pentru a gasi accesoriile potrivite care se potrivesc masinii dvs., va rugam sa sa selectati modelul si anul de mai sus

Ford va recomanda sa utilizati un tehnician calificat pentru montarea pieselor. Deteriorarea datorata montarii incorecte nu este acoperita de garantie pentru echipamentul original (OE) .Aparatorile de noroi Ford originale sunt proiectate special pentru vehiculul dumneavoastra. Fabricate din materiale rezistente si conturate pentru a se potrivi modelului dvs., ele:
  • Ajutati-va la mentinerea vehiculului mai curat, reducand stropirea si murdaria rutiera pe exteriorul vehiculului
  • Contribuiti la mentinerea valorii sale reziduale, protejand vopseaua vehiculului dvs. de aschii de piatra
  • Clapetele de noroi Ford originale sunt disponibile ca seturi separate pentru fata si spate

Pe vremuri, masinile erau fabricate in cea mai mare parte din otel si, de-a lungul deceniilor, alternativele usoare si-au gasit tot mai mult loc in designul auto.

In timp ce o masina din anii 1950 aproape nu avea plastic, automobilul tipic de astazi are peste 120 de kilograme de plastic. Plasticul este un material foarte atragator pentru automobile, deoarece utilizarea lor duce la o eficienta mai mare a combustibilului: s-a stabilit ca fiecare scadere de 10% a greutatii vehiculului este egala cu o scadere cu 5% pana la 7% a consumului de combustibil.

Preocuparile economice si ecologice actuale fac ca productia de masini eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil sa fie o prioritate ridicata in industria auto. Alte beneficii ale materialelor plastice din vehicule includ foarte putina coroziune, durata de viata prelungita a vehiculului, libertatea de proiectare sporita, potentialul de inovare mai mare, mai multa versatilitate in integrarea componentelor, siguranta mai mare si confort mai mare.

In timp ce masina tipica include multe tipuri diferite de materiale plastice, trei tipuri de plastic - polipropilena, poliuretan si PVC - sunt cele mai comune. Mai jos sunt tipurile de plastic intalnite in mod obisnuit in automobile.

Polipropilena

Folosita intr-o gama larga de aplicatii, polipropilena este un polimer de aditie saturata produs din propilena. Este durabil si neobisnuit de rezistent la numerosi solventi chimici, baze si acizi. Polipropilena este de departe cel mai raspandit plastic in automobile si poate fi gasita in barele de protectie, izolarea cablurilor si fibrele de covoare.

Clorura de polivinil

Cuprinzand aproximativ 16 la suta din tot plasticul din vehiculul obisnuit, PVC-ul are o flexibilitate excelenta, este ignifug, are o stabilitate termica buna, un luciu ridicat si un continut mic sau deloc de plumb. Clorura de polivinil functioneaza extrem de bine intr-o gama larga de piese auto care pot fi prin procese de extrudare, turnare prin injectie, turnare prin compresie si suflare. Fie rigida, fie flexibila, in functie de cantitatea si tipul de plastifianti utilizati, clorura de polivinil este utilizata pentru a crea panouri de instrumente, manta cabluri electrice si parti ale usilor.

Acrilonitril Butadien Stiren

ABS este creat prin polimerizarea stirenului si acrilonitrilului in prezenta polibutadienei. Stirenul ofera copolimerului un exterior stralucitor si dur. Butadiena cauciucoasa ofera o rezistenta pana la temperaturi foarte scazute. O mare varietate de ajustari pot fi facute pentru a spori rezistenta la impact, durabilitatea si rezistenta la caldura. ABS este folosit pentru a produce tablouri de bord si huse de roti.

Nailon 6/6

Nylon 6/6 este un nailon de uz general care poate fi folosit pentru a face piese atat prin procese de turnare, cat si prin extrudare. Nylonul 6/6 are calitati mecanice excelente si rezistenta la uzura. Este adesea folosit atunci cand este nevoie de un material solid, rigid si stabil, la pret redus. Acest plastic se gaseste in mod obisnuit in came si acoperiri rezistente la intemperii.

Polistiren

Polistirenul transparent ofera o rezistenta chimica si electrica superba, cu soiuri speciale cu luciu ridicat si cu impact ridicat. Acest plastic este usor de facut, dar are rezistenta scazuta la lumina UV. Este utilizat in mod obisnuit in carcasele si afisajele echipamentelor.

Polietilena

Polietilena are rezistenta ridicata la impact, densitate scazuta si durabilitate solida. Poate fi utilizat intr-o gama larga de tehnici de prelucrare a materialelor termoplastice si este util in mod semnificativ acolo unde sunt necesare rezistenta la umiditate si costuri reduse. PE este folosit pentru a face caroserii de masini armate cu sticla si izolatie electrica.

Polioximetilena

POM are o rigiditate superba, rezistenta la curgere si stabilitate ridicata la temperaturi scazute. Foarte rezistent la substante chimice si la combustibil, POM este utilizat pentru a fabrica ornamente interioare si exterioare, piese ale sistemului de combustibil si angrenaje mici.

Policarbonat

Acest plastic ofera o rigiditate, duritate si durabilitate combinate distinctive. Are calitati superbe la intemperii, impact, optice, electrice si termice. Datorita rezistentei sale remarcabile la impact, este materialul de baza pentru barele de protectie auto Ford.

Bavetele de protectie FORD

Bavetele de protectie din plastic fata si spate protejeaza si salveaza vieti. Au evoluat in componente complexe, frumoase, proiectate. Barele de protectie din plastic si sistemele de fascie (fata) de astazi maresc libertatea de proiectare. Inginerii din plastic pot modela „aspectul” elegant al vehiculului.

Olefinele termoplastice (TPO), policarbonatii, poliesterii, polipropilena, poliuretanii, poliamidele sunt rasinile primare utilizate. Inginerii modeleaza materialele plastice pentru scopuri functionale in multe feluri. Barele de protectie din plastic contin intariri care le permit sa fie cat mai rezistente la impact.

Unele dintre aceste produse din plastic sunt reciclabile. Acest lucru ii permite producatorului nu numai sa-si reduca amprenta asupra mediului si sa refoloseasca materialul rezidual intr-un mod rentabil. Astazi, TPO-ul reciclat post-industrial functioneaza ca rasinile virgine in multe privinte. Acest lucru poate salva milioane de kilograme de plastic din gropile de gunoi. Si, acest lucru reduce costurile materialelor in timpul productiei.

Ford Focus 2017 are un design al barei de protectie fata cu un distribuitor de aer activ controlat de computer. In timpul franarii sau in viraje, splitterul frontal se deschide pentru a oferi o forta de apasare de 220 lb/100 kg pentru o manevrabilitate imbunatatita. Sistemul combinat ajuta vehiculul sa atinga un coeficient de rezistenta aerodinamic scazut de 0,32. Sprijina stilul cu rezistenta la impact si zgarieturi la masa si costuri mai mici.

Ford FIesta 2011 a adaugat o structura hibrida spate din plastic/otel pentru bara de protectie. Aceasta structura adauga rezistenta la impact sasiului, reducand in acelasi timp greutatea vehiculului. In timpul impactului, fagurii de plastic zdrobibili se prabusesc secvential absorbind energia de impact.Produse populare PieseFord.ro