Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Motorcraft este membru al familiei de piese Ford, oferind piese accesibile si fiabile concepute pentru reparatii Ford. Cu peste un secol de patrimoniu pe care sa-l construiti, Motorcraft este o alegere de calitate pentru masina dvs.
 
Avantajul pieselor originale Ford si Motorcraft
Disponibil pentru majoritatea vehiculelor Ford
Standarde dure si teste riguroase asigura calitate, performanta, durabilitate si potrivire
Disponibilitate convenabila de la Ford
Aprobat si sustinut de Ford Motor Company
Sustinuta de 2 ani garantie cu kilometraj nelimitat **
 

Caracteristici ale senzorului Ford Oxygen (O2) sonda lambda

Senzori de calitate OE si conectori de fixare directa
100% continuitate la sfarsitul liniei testata
Mansonul de protectie la temperaturi ridicate ajuta la protejarea cablurilor de sarma de caldura si defectiuni premature
Capatul cu ecran dublu in stil OE ajuta la protejarea componentelor senzorului intern
Etansarea vremii sertizate ajuta la evitarea contaminantilor
Firele laminate ajuta la mentinerea tolerantelor stranse si la rezistenta la oboseala
Electrodul de platina ajuta la asigurarea citirilor fiabile
Senzorii de raport aer / benzina pe banda larga citesc intervale mai largi si mai slabe de amestec de combustibil pentru a ajuta la mentinerea eficienta a motorului
Filtrul PTFE permite patrunderea oxigenului, dar ajuta la mentinerea apei si a contaminantilor motorului in afara carcasei
 

Senzorii de oxigen Motorcraft® sunt proiectati pentru performante maxime.

 Aceleasi componente utilizate in fabrica
Unitatile sunt gata sa „plug and play”, fara a fi nevoie de modificari
Conectori OE si lungimi ale firelor
Intervalele de toleranta stranse ajuta la minimizarea reparatiilor repetate si avertismentelor false „Verificati motorul”
Proiectat pentru a oferi performante si economii de combustibil optime
Imbunatatirile OE sunt incluse in cele mai actuale modele
Acoperire specifica vehiculului
 

De ce sa cumparati sonda lambda originala Ford

Piesele Motorcraft sunt singurele piese proiectate si construite la standardele specifice ale Ford Motor Company si sunt singurele piese recomandate pentru utilizare in vehiculul dvs. Ford
 

Ce este un senzor de O2?

Senzorul de oxigen (sau senzorul de O2) este o componenta cheie a sistemului de emisii al vehiculului dumneavoastra si dateaza din primele zile ale comenzilor electronice ale motorului. Cu toate acestea, multi oameni nu sunt siguri despre ce face de fapt senzorul de oxigen. Sa aruncam o privire mai atenta.
 

DE CE AM NEVOIE DE UN SENSOR DE OXIGEN?

Senzorii de oxigen sunt proiectati pentru a monitoriza cantitatea de oxigen care se afla in fluxul de evacuare al masinii dvs., ca un indicator al eficientei si pentru a confirma functionarea corecta a convertoarelor catalitice. Ei simt daca motorul dumneavoastra functioneaza cu un amestec de aer/combustibil prea bogat sau prea slab, oxidand o parte din oxigenul care trece prin sistemul de evacuare. Acea citire este apoi transformata intr-un semnal de tensiune care este trimis inapoi la computerul de control al motorului, care ajusteaza apoi masurarea combustibilului si sincronizarea pentru a mentine un amestec optim. Acesta este ceva care se schimba constant in timp real, in functie de sarcina motorului (adica dealuri), acceleratie, temperatura motorului si perioada de incalzire si alti factori.
 

UNDE ESTE SENSORUL DE OXIGEN MASINA?

Vehiculele mai noi vor avea mai mult de un senzor - unul „in amonte” si unul „in aval” de convertizorul catalitic. Senzorul din amonte va fi pe conducta de evacuare, mai aproape de motor, in timp ce senzorul din aval este situat mai aproape de toba de esapament; ideea este sa reglati fin intrarea pe care o primeste computerul motorului obtinand doua citiri. Masinile V6 si V8 si camioanele cu evacuare dubla vor avea senzori pentru fiecare teava de evacuare (patru senzori).
 

CAT DURA SENSORII DE OXIGEN AUTO?

Aceasta este o alta intrebare comuna de intretinere a masinii. In timp ce masinile mai vechi din anii 80 si inceputul anilor 90 aveau senzori de oxigen care erau buni doar pentru aproximativ 60.000 de km, masinile de dupa 2006 pot parcurge cu usurinta 100.000 de km sau mai mult inainte ca senzorul sa fie inlocuit. Sunt incredibil de robuste, avand in vedere ca sunt supuse in mod constant la temperaturi si conditii ingrozitoare.
 

DE CUM STIU DACA SENSORUL MEU DE OXIGEN NU MERGE

Singura modalitate sigura de a afla este cu un cititor de coduri de diagnosticare, dar iata cativa indicatori:
 
  • Verificati lumina motorului aprins din cauza senzorului care inregistreaza un cod de eroare la computerul motorului
  • Performanta si consum de benzina drastic mai slabe
  • Functionare grea care nu se imbunatateste dupa schimbarea bujiilor si a firelor bujiilor
  • Bujii deteriorate si un motor care functioneaza bogat (fum negru, carbon in jurul tevii de esapament)

CE POATE FACE DEFECTAREA UNUI SENSOR DE OXIGEN AUTO?

Combustibil contaminat
Un motor care a inceput sa arda ulei, lasand depuneri de carbon pe senzor
Contaminare externa, cum ar fi sarea de drum, materialul de garnitura, materialul de acoperire, substantele chimice
Senzorul a ajuns la sfarsitul ciclului sau de viata
Deci, cu alte cuvinte, odata ce senzorul dvs. de O2 incepe sa se defecteze, veti sti asta deoarece economia de combustibil si performanta dvs. vor scadea destul de drastic. In plus, ledul Check Engine se va aprinde deoarece codurile de eroare legate de senzorul de O2 vor fi stocate in computerul de control al motorului.
 
Pentru mai mult ajutor despre cum sa inlocuiti senzorul de O2 si preturile pieselor, consultati catalogul de piese auto FORD

Ce fac senzorii lambda?

1. Senzorii de oxigen ajuta la reducerea poluarii si la protejarea motoarelor Ford

Senzorii de oxigen sunt responsabili pentru a se asigura ca amestecul de combustibil dintr-un vehicul este reglat corespunzator. Exista doua tipuri de amestecuri de combustibil pe care mecanicii si soferii doresc sa le evite: bogat si slab. Un amestec bogat de combustibil apare atunci cand gazul din rezervor nu are suficient oxigen, ceea ce duce la arderea mai putin din acesta si provocand o multime de poluare. Amestecuri slabe sunt si ele urate, deoarece combustibilul cu cantitati mari de oxigen poate deveni un teren propice pentru poluantii cu oxid de azot, care nu sunt buni pentru mediu si care pot, de asemenea, sa distruga motorul sau sa incetineasca performanta unui vehicul Ford.

2. Senzorii de oxigen folosesc tensiune pentru a regla amestecurile de combustibil

Senzorii de oxigen detecteaza cantitatea de oxigen prezenta intr-un amestec de combustibil comparand aerul evacuat cu aerul din afara vehiculului. Diferenta dintre cele doua provoaca o reactie chimica care genereaza tensiune. Tensiunea respectiva se indreapta catre computerul de intretinere de bord al vehiculului, care apoi analizeaza tensiunea. Dupa cum stie absolventii unui program de mecanica, o tensiune scazuta indica un amestec slab, in ​​timp ce o tensiune inalta indica un amestec bogat. In functie de citirea tensiunii, computerul se regleaza in consecinta, permitand vehiculului Ford sa ramana in limitele optime.

3. Mecanici auto stiu cum se uzeaza senzorii de oxigen

De-a lungul timpului, un senzor de oxigen poate incepe sa se corodeze si sa se defecteze dintr-o varietate de motive diferite, fie ca este vorba de suprasolicitare sau expunere la elemente. Circumstantele inevitabile, cum ar fi apa si namolul plin cu sare in timpul iernii, pot distruge un senzor de oxigen si pot rezolva tot felul de probleme. Absolventii facultatii de mecanici auto stiu, de asemenea, ca un senzor de oxigen ar putea esua din cauza contactului cu alte substante, cum ar fi plumbul, siliconul, uleiul si altele, care sunt adaugate ocazional in combustibilul unui vehicul.

4. Observarea semnelor de defectiune a senzorului de oxigen

Exista mai multe modalitati de a detecta defectiunea unui senzor de oxigen decat sa vedeti o lumina de verificare a motorului. In multe cazuri, ledul de verificare a motorului Ford s-ar putea aprinde din cauza unui senzor de oxigen defect, dar ar fi putut fi declansat si de altceva. Alte semne importante pe care mecanicii auto le verifica sunt o crestere a cantitatii de combustibil utilizata de motor, un miros deosebit de urat, care s-ar putea sa apara in timpul conducerii, si o crestere a emisiilor. Mecanicii isi pot folosi si scanerele de diagnosticare pentru a verifica daca exista mesaje care spun ca exista o problema cu circuitul de incalzire. Alte probleme care indica un senzor de oxigen defect includ defectarea convertorului catalitic si un motor care se opreste.

Senzorul de oxigen în automobile: Funcționare, Importanță și Remedieri

Senzorii de oxigen și rolul lor în optimizarea performanței autoturismelor pe PieseFord.ro

Un senzor de oxigen, cunoscut și sub numele de senzor lambda, reprezintă un dispozitiv electronic crucial ce măsoară proporția de oxigen (O2) din gazul sau lichidul analizat.

Dezvoltat de Robert Bosch GmbH la sfârșitul anilor 60 sub supravegherea Dr. Günter Bauman, acest senzor a evoluat continuu în tehnologie și funcționalitate. Elementul senzitiv, inițial realizat dintr-o ceramică de zirconiu, a fost îmbunătățit pentru a oferi răspunsuri mai rapide și performanță optimizată. Astăzi, senzorii moderni sunt esențiali pentru motoarele cu ardere internă, fiind utilizați în reglarea raportului aer-combustibil pentru o funcționare eficientă a converterelor catalitice și pentru monitorizarea corectă a funcționării acestora.

Importanța senzorului de oxigen

Principala utilizare a senzorului este măsurarea concentrației de oxigen din gazele de eșapament pentru calcularea și reglarea dinamică a raportului aer-combustibil, esențial pentru funcționarea optimă a converterelor catalitice. De asemenea, este utilizat în alte domenii, cum ar fi scufundarea, unde ajută la măsurarea presiunii parțiale a oxigenului din gazul de respirație.

Rolul în controlul emisiilor

Senzorii O2 facilitează injecția electronică modernă de combustibil și controlul emisiilor. Aceștia joacă un rol crucial în determinarea în timp real a raportului aer-combustibil al unui motor, influențând eficiența injecției de combustibil și reducerea emisiilor poluante. Acest control precis poate minimiza poluarea mediului prin reducerea cantităților de combustibil ne-ars și a oxizilor de azot emiși în atmosferă.

Consecințele unui senzor defect

Un senzor de oxigen defect poate duce la o serie de probleme, inclusiv consum crescut de combustibil, creșterea emisiilor de evacuare și funcționare incorectă a motorului. Ignorarea acestui aspect poate avea consecințe serioase, inclusiv daune ale motorului și converterului catalitic.

Înlocuirea senzorului de oxigen

Atunci când înlocuiți un senzor, este crucial să căutați piese auto de înaltă calitate. PieseFord.ro oferă o gamă completă de senzori de oxigen de calitate premium, proiectați și testați la standardele OEM pentru performanță și durabilitate maximă.

Nu neglijați importanța funcționării corecte a senzorului de oxigen în automobilul dumneavoastră. Întârzierea remedierii unui senzor defect poate conduce la probleme costisitoare. Adresați-vă unui mecanic sau utilizați un instrument de diagnostic auto pentru a verifica și remedia problemele legate de acest senzor pentru a vă asigura funcționarea optimă a vehiculului dumneavoastră.

Sonda lambda Ford | Senzor catalizator | PieseFORD.ro #5737034557


ro
2024-02-26T00:36:15+00:00
Sonda lambda Ford | Senzor catalizator | PieseFORD.ro #5737034557
Motorcraft este membru al familiei de piese Ford, oferind piese accesibile si fiabile concepute pentru reparatii Ford. Cu peste un secol de patrimoniu pe care sa-l construiti, Motorcraft este o alegere de calitate pentru masina dvs.
 
Avantajul pieselor originale Ford si Motorcraft
Disponibil pentru majoritatea vehiculelor Ford
Standarde dure si teste riguroase asigura calitate, performanta, durabilitate si potrivire
Disponibilitate convenabila de la Ford
Aprobat si sustinut de Ford Motor Company
Sustinuta de 2 ani garantie cu kilometraj nelimitat **
 

Caracteristici ale senzorului Ford Oxygen (O2) sonda lambda

Senzori de calitate OE si conectori de fixare directa
100% continuitate la sfarsitul liniei testata
Mansonul de protectie la temperaturi ridicate ajuta la protejarea cablurilor de sarma de caldura si defectiuni premature
Capatul cu ecran dublu in stil OE ajuta la protejarea componentelor senzorului intern
Etansarea vremii sertizate ajuta la evitarea contaminantilor
Firele laminate ajuta la mentinerea tolerantelor stranse si la rezistenta la oboseala
Electrodul de platina ajuta la asigurarea citirilor fiabile
Senzorii de raport aer / benzina pe banda larga citesc intervale mai largi si mai slabe de amestec de combustibil pentru a ajuta la mentinerea eficienta a motorului
Filtrul PTFE permite patrunderea oxigenului, dar ajuta la mentinerea apei si a contaminantilor motorului in afara carcasei
 

Senzorii de oxigen Motorcraft® sunt proiectati pentru performante maxime.

 Aceleasi componente utilizate in fabrica
Unitatile sunt gata sa „plug and play”, fara a fi nevoie de modificari
Conectori OE si lungimi ale firelor
Intervalele de toleranta stranse ajuta la minimizarea reparatiilor repetate si avertismentelor false „Verificati motorul”
Proiectat pentru a oferi performante si economii de combustibil optime
Imbunatatirile OE sunt incluse in cele mai actuale modele
Acoperire specifica vehiculului
 

De ce sa cumparati sonda lambda originala Ford

Piesele Motorcraft sunt singurele piese proiectate si construite la standardele specifice ale Ford Motor Company si sunt singurele piese recomandate pentru utilizare in vehiculul dvs. Ford
 

Ce este un senzor de O2?

Senzorul de oxigen (sau senzorul de O2) este o componenta cheie a sistemului de emisii al vehiculului dumneavoastra si dateaza din primele zile ale comenzilor electronice ale motorului. Cu toate acestea, multi oameni nu sunt siguri despre ce face de fapt senzorul de oxigen. Sa aruncam o privire mai atenta.
 

DE CE AM NEVOIE DE UN SENSOR DE OXIGEN?

Senzorii de oxigen sunt proiectati pentru a monitoriza cantitatea de oxigen care se afla in fluxul de evacuare al masinii dvs., ca un indicator al eficientei si pentru a confirma functionarea corecta a convertoarelor catalitice. Ei simt daca motorul dumneavoastra functioneaza cu un amestec de aer/combustibil prea bogat sau prea slab, oxidand o parte din oxigenul care trece prin sistemul de evacuare. Acea citire este apoi transformata intr-un semnal de tensiune care este trimis inapoi la computerul de control al motorului, care ajusteaza apoi masurarea combustibilului si sincronizarea pentru a mentine un amestec optim. Acesta este ceva care se schimba constant in timp real, in functie de sarcina motorului (adica dealuri), acceleratie, temperatura motorului si perioada de incalzire si alti factori.
 

UNDE ESTE SENSORUL DE OXIGEN MASINA?

Vehiculele mai noi vor avea mai mult de un senzor - unul „in amonte” si unul „in aval” de convertizorul catalitic. Senzorul din amonte va fi pe conducta de evacuare, mai aproape de motor, in timp ce senzorul din aval este situat mai aproape de toba de esapament; ideea este sa reglati fin intrarea pe care o primeste computerul motorului obtinand doua citiri. Masinile V6 si V8 si camioanele cu evacuare dubla vor avea senzori pentru fiecare teava de evacuare (patru senzori).
 

CAT DURA SENSORII DE OXIGEN AUTO?

Aceasta este o alta intrebare comuna de intretinere a masinii. In timp ce masinile mai vechi din anii 80 si inceputul anilor 90 aveau senzori de oxigen care erau buni doar pentru aproximativ 60.000 de km, masinile de dupa 2006 pot parcurge cu usurinta 100.000 de km sau mai mult inainte ca senzorul sa fie inlocuit. Sunt incredibil de robuste, avand in vedere ca sunt supuse in mod constant la temperaturi si conditii ingrozitoare.
 

DE CUM STIU DACA SENSORUL MEU DE OXIGEN NU MERGE

Singura modalitate sigura de a afla este cu un cititor de coduri de diagnosticare, dar iata cativa indicatori:
 
  • Verificati lumina motorului aprins din cauza senzorului care inregistreaza un cod de eroare la computerul motorului
  • Performanta si consum de benzina drastic mai slabe
  • Functionare grea care nu se imbunatateste dupa schimbarea bujiilor si a firelor bujiilor
  • Bujii deteriorate si un motor care functioneaza bogat (fum negru, carbon in jurul tevii de esapament)

CE POATE FACE DEFECTAREA UNUI SENSOR DE OXIGEN AUTO?

Combustibil contaminat
Un motor care a inceput sa arda ulei, lasand depuneri de carbon pe senzor
Contaminare externa, cum ar fi sarea de drum, materialul de garnitura, materialul de acoperire, substantele chimice
Senzorul a ajuns la sfarsitul ciclului sau de viata
Deci, cu alte cuvinte, odata ce senzorul dvs. de O2 incepe sa se defecteze, veti sti asta deoarece economia de combustibil si performanta dvs. vor scadea destul de drastic. In plus, ledul Check Engine se va aprinde deoarece codurile de eroare legate de senzorul de O2 vor fi stocate in computerul de control al motorului.
 
Pentru mai mult ajutor despre cum sa inlocuiti senzorul de O2 si preturile pieselor, consultati catalogul de piese auto FORD

Ce fac senzorii lambda?

1. Senzorii de oxigen ajuta la reducerea poluarii si la protejarea motoarelor Ford

Senzorii de oxigen sunt responsabili pentru a se asigura ca amestecul de combustibil dintr-un vehicul este reglat corespunzator. Exista doua tipuri de amestecuri de combustibil pe care mecanicii si soferii doresc sa le evite: bogat si slab. Un amestec bogat de combustibil apare atunci cand gazul din rezervor nu are suficient oxigen, ceea ce duce la arderea mai putin din acesta si provocand o multime de poluare. Amestecuri slabe sunt si ele urate, deoarece combustibilul cu cantitati mari de oxigen poate deveni un teren propice pentru poluantii cu oxid de azot, care nu sunt buni pentru mediu si care pot, de asemenea, sa distruga motorul sau sa incetineasca performanta unui vehicul Ford.

2. Senzorii de oxigen folosesc tensiune pentru a regla amestecurile de combustibil

Senzorii de oxigen detecteaza cantitatea de oxigen prezenta intr-un amestec de combustibil comparand aerul evacuat cu aerul din afara vehiculului. Diferenta dintre cele doua provoaca o reactie chimica care genereaza tensiune. Tensiunea respectiva se indreapta catre computerul de intretinere de bord al vehiculului, care apoi analizeaza tensiunea. Dupa cum stie absolventii unui program de mecanica, o tensiune scazuta indica un amestec slab, in ​​timp ce o tensiune inalta indica un amestec bogat. In functie de citirea tensiunii, computerul se regleaza in consecinta, permitand vehiculului Ford sa ramana in limitele optime.

3. Mecanici auto stiu cum se uzeaza senzorii de oxigen

De-a lungul timpului, un senzor de oxigen poate incepe sa se corodeze si sa se defecteze dintr-o varietate de motive diferite, fie ca este vorba de suprasolicitare sau expunere la elemente. Circumstantele inevitabile, cum ar fi apa si namolul plin cu sare in timpul iernii, pot distruge un senzor de oxigen si pot rezolva tot felul de probleme. Absolventii facultatii de mecanici auto stiu, de asemenea, ca un senzor de oxigen ar putea esua din cauza contactului cu alte substante, cum ar fi plumbul, siliconul, uleiul si altele, care sunt adaugate ocazional in combustibilul unui vehicul.

4. Observarea semnelor de defectiune a senzorului de oxigen

Exista mai multe modalitati de a detecta defectiunea unui senzor de oxigen decat sa vedeti o lumina de verificare a motorului. In multe cazuri, ledul de verificare a motorului Ford s-ar putea aprinde din cauza unui senzor de oxigen defect, dar ar fi putut fi declansat si de altceva. Alte semne importante pe care mecanicii auto le verifica sunt o crestere a cantitatii de combustibil utilizata de motor, un miros deosebit de urat, care s-ar putea sa apara in timpul conducerii, si o crestere a emisiilor. Mecanicii isi pot folosi si scanerele de diagnosticare pentru a verifica daca exista mesaje care spun ca exista o problema cu circuitul de incalzire. Alte probleme care indica un senzor de oxigen defect includ defectarea convertorului catalitic si un motor care se opreste.

Senzorul de oxigen în automobile: Funcționare, Importanță și Remedieri

Senzorii de oxigen și rolul lor în optimizarea performanței autoturismelor pe PieseFord.ro

Un senzor de oxigen, cunoscut și sub numele de senzor lambda, reprezintă un dispozitiv electronic crucial ce măsoară proporția de oxigen (O2) din gazul sau lichidul analizat.

Dezvoltat de Robert Bosch GmbH la sfârșitul anilor 60 sub supravegherea Dr. Günter Bauman, acest senzor a evoluat continuu în tehnologie și funcționalitate. Elementul senzitiv, inițial realizat dintr-o ceramică de zirconiu, a fost îmbunătățit pentru a oferi răspunsuri mai rapide și performanță optimizată. Astăzi, senzorii moderni sunt esențiali pentru motoarele cu ardere internă, fiind utilizați în reglarea raportului aer-combustibil pentru o funcționare eficientă a converterelor catalitice și pentru monitorizarea corectă a funcționării acestora.

Importanța senzorului de oxigen

Principala utilizare a senzorului este măsurarea concentrației de oxigen din gazele de eșapament pentru calcularea și reglarea dinamică a raportului aer-combustibil, esențial pentru funcționarea optimă a converterelor catalitice. De asemenea, este utilizat în alte domenii, cum ar fi scufundarea, unde ajută la măsurarea presiunii parțiale a oxigenului din gazul de respirație.

Rolul în controlul emisiilor

Senzorii O2 facilitează injecția electronică modernă de combustibil și controlul emisiilor. Aceștia joacă un rol crucial în determinarea în timp real a raportului aer-combustibil al unui motor, influențând eficiența injecției de combustibil și reducerea emisiilor poluante. Acest control precis poate minimiza poluarea mediului prin reducerea cantităților de combustibil ne-ars și a oxizilor de azot emiși în atmosferă.

Consecințele unui senzor defect

Un senzor de oxigen defect poate duce la o serie de probleme, inclusiv consum crescut de combustibil, creșterea emisiilor de evacuare și funcționare incorectă a motorului. Ignorarea acestui aspect poate avea consecințe serioase, inclusiv daune ale motorului și converterului catalitic.

Înlocuirea senzorului de oxigen

Atunci când înlocuiți un senzor, este crucial să căutați piese auto de înaltă calitate. PieseFord.ro oferă o gamă completă de senzori de oxigen de calitate premium, proiectați și testați la standardele OEM pentru performanță și durabilitate maximă.

Nu neglijați importanța funcționării corecte a senzorului de oxigen în automobilul dumneavoastră. Întârzierea remedierii unui senzor defect poate conduce la probleme costisitoare. Adresați-vă unui mecanic sau utilizați un instrument de diagnostic auto pentru a verifica și remedia problemele legate de acest senzor pentru a vă asigura funcționarea optimă a vehiculului dumneavoastră.
2024


Produse populare PieseFord.ro