Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Performanta uleiurilor Ford SAE 5W-30 Castrol, Motorcraft si Omnicraft

Ulei de motor semisintetic
Descriere Uleiurile Ford, Motorcraft, Castrol 5W-30 sunt ulei de motor semi-sintetic premium conceput pentru a oferi un nivel excelent de protectie si performanta. Este fabricat cu un indice de vascozitate ridicat, uleiuri de baza sintetice de calitate superioara si aditivi de performanta pentru a oferi protectie la uzura si oxidare in conditii severe de functionare. Este rezistent la formarea depozitelor, inclusiv la aplicatiile supraincarcate si cu supraalimentare. Ofera un flux rapid catre piesele motorului in timpul pornirii si lubrifiaza eficient pe o gama larga de temperaturi
Acest ulei este compatibil cu alte formulari sintetice si pe baza de petrol. SAE 5W-30 este un ulei de motor de calitate superioara recomandat de Ford Motor Company si indeplineste toate cerintele de garantie. Este certificat API pentru serviciul de motoare pe benzina ILSAC GF-5 si indeplineste API SN / Resource Conserving si SN PLUS
Ford SAE 5W-30 Synthetic Blend Motor Oil este fabricat cu indici de vascozitate ridicata, uleiuri de baza sintetice / hidroprocesate de calitate premium si aditivi de performanta special conceputi, care ajuta la minimizarea depunerilor si uzurii motorului, protejeaza impotriva oxidarii la temperaturi ridicate si a depunerilor de turbocompresor, gelifiere la temperatura scazuta, coroziune la rugina si spumare. Tehnologia de reducere a frecarii din acest ulei de motor asigura o protectie superioara la uzura si caracteristici de economisire a energiei, ceea ce duce la o imbunatatire semnificativa a consumului de combustibil in comparatie cu uleiurile de motor SAE 10W-30. Acest ulei indeplineste si WSS-M2C946-B1 si SN PLUS; prin urmare, poate reduce pre-aprinderea cu viteza redusa derivata din ulei.
 

Caracteristici si Beneficii

Uleiurile Ford 5W-30 este dovedit in industrie, astfel incat puteti avea incredere in voi obtineti performanta dorita de la vehiculul dvs. Contine o frecare redusa formulare semi-sintetica care creste eficienta motorului.
• Protectie excelenta la uzura
• Curatenie excelenta a motorului
• Protectie excelenta la temperaturi ridicate
 
Aplicatii
Ulei Ford 5W-30 este formulat pentru a da va increderea in protectie dincolo de cea a uleiuri conventionale. Il recomandam in special pentru urmatoarele tipuri si conditii de vehicule:
• Vehicule pe benzina sau diesel
• Croaziera pe autostrada
• Conditii de functionare normale pana la ocazional severe
• Turbocompresoare
• Opriti si mergeti in oras sistem start stop
• Motoare performante
Consultati intotdeauna manualul proprietarului pentru a verifica gradul de vascozitate si specificatiile recomandate pentru vehiculul dvs. particular.
Specificatii si aprobari
Uleiul Ford 5W-30 indeplineste sau depaseste cerintele: WSS-M2C913-A/B/C/D - API SL ILSAC GF-3  ACEA A1/B1 ACEA C2/C3 Ford, 
Ford Castrol WSS-M2C913-D/WSS-M2C913-C / A5/B5 SN/CF/ CF4/ 5W30,  Ford Motorcraft ACEA A1 / B1, A5 / B5  API SM / CF,  LSAC GF-4, Ford WSS-M2C913-C
 

Ulei de motor Motorcraft

Ulei de motor de înaltă performanță cu tehnologie sintetică și economie de combustibil. Potrivit pentru vehiculele Ford cu motoare pe benzină și diesel care funcționează de mai bine de patru ani și ale căror motoare necesită îngrijire suplimentară.
  • Protecție ridicată pentru motoarele moderne pe benzină și diesel
  • Proprietăți foarte bune de pornire la rece la temperaturi scăzute și alimentare rapidă cu ulei, în special în timpul pornirii la rece, asigurând o mai bună lubrifiere a componentelor motorului și o uzură mai mică la pornirea la rece
  • Compatibilitate cu dispozitivele de post-tratament pentru acele motoare echipate cu un filtru de particule diesel
  • Ford-Motorcraft A5 5W-30 oferă un profil de specificații mai larg într-un singur produs decât atât Ford-Formula F 5W-30, cât și Motorcraft XR Synth A5 5W-30 combinate
  • Acum disponibil în cantități de 1, 5, 20 și 208 litri

De ce este uleiul tau atat de important? 

Fiind inima oricarui vehicul, motorul necesita lubrifierea si protectia potrivite pentru a-l mentine sa functioneze fara probleme si eficient. Produsele de ulei Ford™ sunt concepute pentru a oferi o protectie superioara a motorului, mentinandu-va motorul sa functioneze ca nou, chiar si in cele mai solicitante conditii.

Pe autostrada

Croaziera: In conditii ideale de condus, uleiul va fi la temperatura ideala, astfel incat combustibilul si apa sa nu se acumuleze.

Viteza mare: Accelerarea rapida si functionarea la viteza mare pot creste temperatura uleiului si pot reduce vascozitatea uleiului, expunand motorul la o uzura mai mare. Uleiurile concepute pentru a functiona la temperaturi mai ridicate pot mentine motorul protejat, prelungind durata de viata a motorului si mentinand eficienta.

In oras

Porniri si opriri frecvente: Este posibil ca uleiul sa nu se incalzeasca suficient si sa acumuleze apa si combustibil din cauza ralantiului prelungit, provocand coroziune si namol.

Trafic intens: Intampinarea unui blocaj de trafic dupa ce ati condus cu viteza mare pentru o perioada de timp poate provoca stres termic asupra motorului, facandu-l sa functioneze mai cald.

Mediu inconjurator

Vreme rece: uleiul se ingroasa la temperaturi scazute, reducand eficienta pompei si dureaza mai mult pana ajunge la piesele critice ale motorului pentru a asigura lubrifiere si protectie.

Vreme calda: mediile cu temperaturi ridicate pot face mai dificila mentinerea rece a motorului. Uleiurile de motor care nu sunt concepute pentru a functiona la temperaturi ridicate pot suferi o capacitate redusa de a proteja piesele in miscare ale motorului.

Medii umede: Conducerea in medii umede poate cauza acumularea de umiditate si formarea de acid in ulei, care corodeaza apoi piesele metalice si scurteaza durata de viata a uleiului.

Praf si nisip: Praful si nisipul reprezinta o problema serioasa pentru motoare si pot contamina uleiul, crescand foarte mult uzura pieselor in miscare.

Tehnologia motorului

Motoare diesel cu injectie directa: particulele de funingine pot ramane in ulei si se pot combina intr-un bloc, provocand uzura accelerata a pieselor metalice.

Turbocompresor: Utilizarea uleiului de calitate scazuta poate duce la formarea depunerilor de carbon pe turbocompresor, o cauza comuna a defectiunii turbocompresorului.

Calitatea combustibilului: Componentele de calitate scazuta din combustibil pot contamina si degrada uleiul de motor, ducand la poluarea cu ulei si formarea de namol. 

Ulei suprautilizat: multi proprietari de vehicule extind ciclul de intretinere a schimbului de ulei peste recomandarea producatorului. Uleiul de calitate superioara poate mentine o lubrifiere eficienta pentru o perioada mai lunga de timp, mentinand motorul sa functioneze fara probleme.

Operare dura

Supraincarcare: transportul de sarcini grele pune un stres mai mare asupra motorului, necesitand un nivel mai ridicat de ulei de lubrifiere pentru a oferi protectie. 

Curse: Acceleratia rapida si functionarea la viteza foarte mare supune motorului un stres extrem. Uleiul de inalta calitate conceput pentru a functiona in aceste conditii este necesar pentru a mentine motorul protejat si functional fara probleme.

Ce sunt uleiurile sintetice?

Un lubrifiant sintetic contine uleiuri de baza mai rafinate decat cele utilizate in uleiurile minerale conventionale, oferindu-va protectie si performanta superioare. Uleiurile de motor sintetice ofera o varietate de beneficii care va mentin motorul sa functioneze la performante optime ani de zile.

Tipuri de ulei de motor

Exista doua tipuri de baza de ulei de motor disponibile:

Uleiurile minerale conventionale sunt tipurile traditionale de ulei de motor si sunt inca cele mai utilizate pe scara larga.

Uleiuri de motor sintetice care cresc in mod constant in popularitate.

Exista si uleiuri semisintetice, care sunt un amestec de uleiuri sintetice si uleiuri minerale conventionale. Uleiurile semisintetice sunt uneori numite si „amestecuri”.

Ambele tipuri de ulei de motor sunt fabricate din titei care provine din pamant. Diferenta este ca uleiurile de motor sintetice sunt fabricate din procese de rafinare mai avansate si sunt de o puritate si o calitate superioara decat uleiurile minerale conventionale sau uleiurile semisintetice. Acest lucru nu numai ca elimina mai multe impuritati din titei, ci permite ca moleculele individuale din ulei sa fie adaptate la cerintele motoarelor moderne. Aceste molecule personalizate ofera niveluri mai ridicate de protectie si performanta, chiar si in conditii extreme.

Ford recomanda exclusiv Castrol

Uleiurile de motor Ford Castrol sunt concepute pentru a atinge valorile de CO2 si consumul de combustibil mentionate in manualul proprietarului. Prin urmare, motoarele Ford sunt pre-umplute cu ulei de motor Ford Castrol, astfel incat motorul dumneavoastra sa fie protejat din momentul in care porniti vehiculul. Inspirat de informatiile clientilor si consumatorilor din intreaga lume, Castrol se angajeaza sa-si neutralizeze amprenta de CO2. Pe langa investitiile in proiecte importante de compensare din intreaga lume – de la reimpadurire in Africa la parcuri eoliene din Oceania – Castrol evalueaza impactul CO2 al fiecarui litru de produse Ford Castrol. Ceea ce a condus la dezvoltarea produselor de ulei de motor Ford-Castrol MAGNATEC, care sunt certificate neutre in CO2 conform celor mai inalte standarde globale.


Produse populare PieseFord.ro