Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


De ce Ford recomanda lichidul de racire Motorcraft

De mai bine de 130 de ani, caldura generata de motoarele cu gaz combustibil a fost tinuta sub control prin inventia motorului racit cu apa. De-a lungul anilor, glicolul a fost adaugat la amestec si, de atunci, rafinamentele nu s-au oprit.
 
Pentru a tine pasul cu tehnologia motorului care avanseaza rapid, Motorcraft® are o noua adaugare la linia sa de lichide de racire pentru vehiculele Ford . Acest antigel / lichid de racire de noua generatie, proiectat pentru vehicule Ford are urmatoarele avantaje:
 
Protectie imediata impotriva coroziunii
Imbunatatirea rezistentei la depozitele create de anumite reactii chimice
Protectie la inghet la - 50 °  si protectie anti-fierbere la 130 ° grade celsius
Durata de viata extinsa a lichidului de racire: schimbarea initiala la 5 ani sau 150.000 km si la fiecare 4 ani sau 100.000 km ulterior
Respecta cerintele de garantie Ford Motor Company *
Motorcraft continua sa ofere o gama completa de lichide de racire pentru vehiculele Ford
 
Retineti ca exista multe lichide de racire pe piata etichetate „toate marcile, toate modelele”. Cu toate acestea, Ford Motor Company nu recomanda utilizarea acestor tipuri de lichide de racire universale in vehiculele sale.
 
De fapt, lichidele de racire nu au o organizatie sau un sistem de evaluare a standardelor la nivelul intregii industrii, astfel incat unele lichide de racire neaprobate pot contine aditivi nespecificati care ar putea provoca daune sistemului de racire, inclusiv potentiale defectiuni ale motorului.
 
Iata o referinta pentru a identifica cel mai bun lichid de racire pentru vehiculele Ford.
Amintiti-va, Motorcraft ofera singurele antigel / lichide de racire recomandate de inginerii Ford pentru utilizare in vehiculele Ford. Aceste produse indeplinesc standardele specifice de inginerie ale Ford Motor Company si sunt supuse unor teste extinse la bordul vehiculului.
Asa ca selecteaza masina ta Ford si alege antigelul potrivit pentru modelul tau de masina! 
Retine 
Nu amestecati diferite culori sau tipuri de antigel / lichid de racire in vehiculul dvs., cu exceptia cazului in care producatorul vehiculului le solicita acest lucru. Este important sa utilizati antigelul / lichidul de racire corect.
 

Ce este Antigelul?

In timp ce antigelul ajuta la prevenirea „inghetului” motorului masinii dumneavoastra in lunile mai reci de iarna, de fapt joaca un rol mult mai vital in protejarea vehiculului dumneavoastra. Mai simplu spus, antigelul este o solutie pe baza de etilenglicol folosita pentru a ajuta la reglarea temperaturii motorului masinii tale. Aceasta inseamna ca, desi antigelul ajuta la prevenirea inghetului motorului in timpul frigului de iarna, este, de asemenea, vital pentru a preveni supraincalzirea. Datorita acestor functii esentiale, multi soferi vor folosi adesea termenii lichid de racire si antigel in mod interschimbabil. Cu toate acestea, exista o diferenta distincta intre ele.
 
Desi este capabil sa regleze singur temperatura motorului, antigelul este unul dintre cele 2 ingrediente de baza folosite pentru a crea lichide de racire a motorului. Prin combinarea antigelului cu apa (adesea intr-un amestec 50/50, dar poate ajunge pana la un amestec 70/30 de antigel cu apa), combinatia rezultata ofera vehiculului dumneavoastra mai multa reglare a temperaturii decat doar utilizarea antigelului singur. Mai exact, acest amestec de fluide functioneaza pentru a opri atat supraincalzirea, ajutand la cresterea punctului de fierbere in blocul motor, cat si la scaderea punctului de inghet.
 

Cum functioneaza antigelul in vehiculul meu Ford ?

Antigelul este utilizat ca parte a unui sistem de racire mai extins din interiorul vehiculului dvs., ajutand la mentinerea temperaturii motorului reglat. Dar cum functioneaza acest lucru si de ce este nevoie? Ei bine, atunci cand porniti vehiculul pentru prima data, in motorul dumneavoastra incep sa aiba loc mii de mici explozii controlate. Aceste explozii sunt cele care ajuta la furnizarea puterii necesare pentru a va deplasa masina inainte sau inapoi. Cu toate acestea, din cauza acestor explozii, temperatura motorului dumneavoastra va creste semnificativ. Fara a tine sub control temperatura acestor explozii, ati putea risca deteriorarea grava a vehiculului dumneavoastra.
 
Pentru a evita acest lucru, un termometru din interiorul motorului masoara constant temperatura din interiorul blocului motor. Cand temperatura interna incepe sa devina mai mare decat de obicei, sistemul de racire intern al vehiculului dvs. este declansat. Astfel, motorul dumneavoastra deschide o garnitura care permite lichidului de racire (un amestec de antigel si apa) sa intre in motor si sa absoarba caldura.
 
Pe masura ce se intampla acest lucru, lichidul nou incalzit este apoi transferat in radiatorul vehiculului dvs., unde aerul preluat din exteriorul vehiculului raceste lichidul de racire. Cand motorul atinge pragul specific de temperatura, procesul se repeta, ceea ce este deosebit de vital pentru cei care conduc in climat mai cald. In timpul iernii, antigelul din interiorul amestecului global de lichid de racire opreste apa de sub capota sa inghete atunci cand arderile interne nu mai au loc. Acest lucru este important in special atunci cand vehiculul dumneavoastra este parcat afara sau depozitat pentru o perioada prelungita de timp in lunile de toamna si iarna.
 
Mentinerea nivelului atat de antigel, cat si de lichid de racire la nivelul recomandat de producatorul de automobile Ford este esentiala. Nerespectarea acestui lucru sau utilizarea unor tipuri incorecte de fluide esentiale in vehiculul dumneavoastra poate duce la defectiuni neasteptate sau alte probleme grave. Daca nu sunteti sigur cat de mult antigel sau lichid de racire a motorului sa utilizati sau tipurile corecte necesare pentru vehiculul dvs., consultati manualul de utilizare pentru mai mult ajutor.
 

Ce probleme provin din lipsa antigelului?

Adesea, cel mai obisnuit semn al lipsei antigelului este inghetarea motorului si imposibilitatea de a porni iarna sau supraincalzirea motorului si inceperea aburului cand functioneaza. Cea mai frecventa cauza a acestor tipuri de probleme este o scurgere undeva in sistemul dumneavoastra de racire, cum ar fi o garnitura sau un furtun defecte.
 
In plus, pe langa faptul ca ajuta la reglarea temperaturii motorului, un alt beneficiu al antigelului si al lichidului de racire se afla in diferitii aditivi din ele. Acestea pot ajuta la furnizarea unei game de beneficii vehiculului dumneavoastra, cum ar fi protejarea impotriva ruginii si coroziunii. Aceste tipuri de aditivi sunt deosebit de importanti, deoarece deteriorarea motorului dvs. ar putea costa mii de dolari in facturi de reparatii, deoarece componente precum pompa de apa, garnitura chiulasei, chiulasa si multe altele pot esua din cauza ruginii sau coroziunii excesive. Cu toate acestea, urmand programul de intretinere preventiva recomandat de vehiculul dumneavoastra, va puteti asigura ca vehiculul dumneavoastra se uzeaza corespunzator, evitand in acelasi timp orice probleme potentiale ale motorului vehiculului Ford sau ale altor componente vitale.

Ce face ca antigelul de FORD sa fie asa de diferit

Tot lichidul de racire este alcatuit din substanta chimica de baza etilenglicol. Fie ca este verde, roz sau portocaliu, toate sunt la fel la baza. De exemplu, sunt aditivii si colorantii care sunt proiectati pentru a fi utilizate in tipurile de vehicule cu kilometraj mai mare.
 

Cat de des are masina mea nevoie de antigel ?

Cele mai multe lichide de care are nevoie vehiculul dvs. ar trebui drenate si inlocuite la diferite intervale pentru a fi eficient. Acelasi lucru este valabil si pentru lichidul de racire. Cel putin de doua ori pe an ar trebui sa va verificati nivelul lichidului de racire - inainte de caldura verii si inainte de frigul iernii. Consultati manualul de utilizare al vehiculului dumneavoastra pentru informatii mai precise despre cand sa spalati si sa inlocuiti lichidul de racire din vehicul.

Cat de des se inlocuieste antigelul la FORD ?

Un mecanic tipic va recomanda schimbarea lichidului de racire la fiecare 30.000 de km. Dar multi va vor spune ca schimbarea lichidului de racire nu este nici macar pe radarul lor.

Un manual de utilizare ar putea recomanda schimbarea lichidului de racire/antigel dupa primii 60.000 de km, apoi la fiecare 30.000 de km. Dar recomandarea de schimbare a lichidului de racire este extrem de diferita de la masina la masina, deoarece unele modele de masini nu recomanda ca acesta sa fie schimbat pe mai mult de 120.000 de km.

Cu toate acestea, multe magazine de service – inclusiv unele de la reprezentante care vand masini cu lichid de racire „pe viata” – spun ca ar trebui sa o faci mai des decat recomanda programul de intretinere, cum ar fi la fiecare 30.000 sau 50.000 de km.

Un amestec 50/50 de antigel si apa este amestecul standard de lichid de racire utilizat in vehicule. Acest amestec ofera protectie impotriva fierberii si inghetului. Schimbarea industriei: masinile moderne au intervale mai lungi intre schimbarile de lichid de toate tipurile, partial pentru ca autoritatile de reglementare de mediu au facut presiuni pe producatorii de automobile sa reduca cantitatea de fluide reziduale care trebuie eliminate sau reciclate.

Evoluția Antigelului în Industria Auto: De la Primele Zile până în Prezent

Desi racirea cu aer a fost populara in primele zile ale automobilului, motoarele racite cu apa au fost utilizate si de la bun inceput.

Dezvoltarea Sistemelor de Racire cu Apă în Automobile

Dupa cum pare numele ar indica, aceste motoare timpurii racite cu apa foloseau initial apa drept lichid de racire. Apa are caracteristici excelente de transfer de caldura care o fac foarte potrivita pentru utilizarea ca agent de racire a motorului, dar a existat o problema mica: vremea inghetata.

Problema Temperaturilor Scăzute și Soluțiile Aplicate

In ciuda faptului ca apa dreapta este excelenta pentru a conduce caldura departe de motoarele cu ardere interna, multe localitati experimenteaza temperaturi de iarna care sunt cu mult sub temperatura sa de inghet. Aceasta este o problema datorata uneia dintre caracteristicile interesante ale apei. Spre deosebire de multe substante, apa sufera ceva numit „expansiune termica negativa” atunci cand ingheata. In termeni simpli, acesta este doar un mod elegant de a spune ca gheata ocupa mai mult spatiu fizic decat apa lichida. Cand luati in considerare spatiile restranse dintr-un motor pe care il ocupa lichidul de racire, este usor sa vedeti cum acest mic factoid amuzant poate ajunge sa creeze mari probleme.

Inovații în Antigel: De la Alcool la Etilenglicol

Pentru a evita deteriorarea severa a motorului care poate aparea ca rezultat direct al lichidului de racire inghetat, producatorii de automobile si inginerii au apelat la conceptul de antigel. Mai degraba decat o singura substanta, un antigel este orice aditiv chimic care este utilizat pentru a reduce punctul de inghet al unei alte substante.

Evoluția Substanțelor Antigel

Cel mai vechi exemplu de antigel auto este alcoolul, obtinut din metanol. Cu toate acestea, alcoolul prezinta dezavantaje, accelerand coroziunea componentelor metalice ale motorului si evaporandu-se din sistemele timpurii de racire. A urmat apoi introducerea etilenglicolului, o substanță cu proprietăți ideale pentru sistemul de racire auto.

Viitorul Antigelului: Perspective spre Glicerol

Glicerolul, o alternativă la etilenglicol, a fost recent propus ca o variantă viabilă, mai ales datorită non-toxicității sale și a progreselor în tehnicile de producție.

Importanța Antigelului în Vehiculul Dvs

Cu venirea lunilor reci, adăugarea de antigel în sistemul de racire al motorului este crucială pentru prevenirea inghețului și menținerea performanțelor optime ale mașinii.

Utilizare și Verificare A Antigelului

Asigurați-vă că vehiculul dvs. are întotdeauna nivelul adecvat de antigel, verificând regulat și completând acest lichid esențial pentru evitarea deteriorării motorului și menținerea funcționării optime.

Atenție la Detalii și Recomandări

Fiți atenți la recomandările și procedurile de adăugare a antigelului, deoarece utilizarea corectă a acestuia este crucială pentru menținerea sănătății motorului și pentru evitarea problemelor.


Produse populare PieseFord.ro