Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Calitate si control la vehiculele Ford - bratele de suspensie Ford original

Includeti bucse si feronerie noi
Imbinarea cu bile - numai cartuse pentru a elimina inlocuirea inutila a intregului ansamblu de brate de control, acolo unde este cazul
Proiectat pentru instalare usoara 

Sasiu

Sasiul constituie cadrul pe care se aseaza intregul vehicul, deci este parte integranta a performantei si controlului vehiculului. Componentele sasiului includ cadrul, franele, suspensia, transmisia si alte sisteme care functioneaza impreuna pentru a mentine vehiculul in functiune lina si sigura. O singura componenta contrafacuta ar putea compromite integritatea unuia sau mai multora dintre aceste sisteme - de aceea ar trebui sa utilizati intotdeauna piese originale Ford care indeplinesc cele mai inalte standarde de siguranta si performanta.
Cateva exemple de componente de sasiu contrafacute in mod obisnuit sunt enumerate mai jos.
 
Pivotul este o componenta integrala a sistemelor de directie si suspensie ale vehiculului, care asigura controlul vehiculului. PIvotii contrafacuti reprezinta o problema de siguranta. Acestea sunt supuse unor defectiuni la oboseala care pot cauza pierderea controlului directiei. Pivotul contrafacut poate fi identificat prin sigla „Food” in locul logo-ului Ford marca comerciala.
 

Alegerea corecta pentru piesele de sasiu Ford

 
Tirantii si articulatiile cu bile sunt prevazute cu chei, atunci cand este posibil, pentru a ajuta la instalare
Kituri pentru articulatii cu bila includ suruburi noi, piulita si alte piese necesare pentru atasare
Cartuse numai articulare cu bila pentru a elimina inlocuirea inutila a ansamblurilor ansamblului bratului de control, dupa caz
Proiectat pentru instalare usoara
Imbinarile cu bile Motorcraft® ofera o calitate ridicata prin design
Stalp metalic intarit
Tratate termic pentru o rezistenta si durabilitate excelente, dispun de piulite de castel si stifturi
Design cu bile complete
Permite miscare lina pentru a mentine o aliniere precisa si o manevrare imbunatatita
Proiectare rulment polimer
Acolo unde este cazul, incapsuleaza stiftul cu bile si elimina preincarcarile grele pentru a reduce efortul de directie si a minimiza uzura
Fitinguri de vaselina
Daca este cazul, permiteti lubrifierea pentru intretinerea viitoare
Acoperire cu fosfat de magneziu
Ofera un finisaj anti-rugina pentru a prelungi durata de valabilitate
Carcasa supradimensionata
Ofera o potrivire mai buna pentru vehiculele cu brate de control usor uzate
Dispuneti de inele de fixare din otel, acolo unde este cazul, pentru a proteja imbinarile de contaminanti si apa
 

Cum stiu daca o piesa este falsa?

Din pacate, calitatea noastra inalta genereaza o multime de imitatii. Cele mai multe piese Ford sunt stampilate cu marca ovalul albastru Ford sau Motorcraft®, astfel incat sa stiti ca este autentic. Daca o piesa pe care ati primit-o nu are una dintre aceste stampile, este posibil sa nu fie o piesa Ford.
 
Produsele de directie Ford original ofera performanta pe care o asteptati. Fiecare este construit cu intelegerea care poate proveni doar de la producatorul de echipamente originale. Piesele si ansamblurile de directie Ford sunt singurele piese recomandate de Ford Motor Company si sunt concepute special pentru a va ajuta sa va simtiti la fel.
 
Intelegerea componentelor suspensiei si directiei vehiculului dvs. este importanta, deoarece defectiunea acestor parti poate fi catastrofala atunci cand va aflati pe drum. In cel mai bun caz, daca sistemul dumneavoastra de suspensie nu functioneaza bine, sunteti pregatit pentru o calatorie inconfortabila. Cel mai rau caz este ca ati putea pierde controlul asupra masinii in timp ce conduceti. In unele cazuri, daca parti ale sistemului de suspensie nu sunt in stare de functionare, nu veti putea conduce.
 
Bratele de control sunt un element obisnuit in toate vehiculele fabricate in ultimii 40 de ani, doar o rara exceptie fiind doar camioanele cu tractiune pe 4 roti si camioanele grele. Intelegerea rolului acestei componente in sistemul de suspensie si controlul general al vehiculului dumneavoastra va poate ajuta cu intretinerea masinii dumneavoastra.
 
Pentru a ramane simplu, bratul de comanda este o legatura care conecteaza cadrul masinii la ansamblul butucului rotii sau la articulatia de directie. Bratele de control pot avea multe forme diferite in dimensiuni, bratele de control superioare sunt adesea numite brate „A”, deoarece au o forma vag ca o litera majuscula A. Bratele de control se misca in sus si in jos cu arcul cand o masina loveste o denivelare sau o alta neregula a drumului. Acest lucru permite anvelopelor sa mentina contactul cu drumul si, astfel, controlul. Bratul de control face parte din sistemul de suspensie care ajuta masina sa ramana in contact deplin cu drumul in orice moment, ceea ce va ofera controlul necesar.
 
In majoritatea bratelor de control, cele doua parti inferioare ale „A” sunt atasate la cadru prin bucse ale bratului de control, care sunt puncte de pivotare din cauciuc. Partea superioara a „A” este atasata la articulatia de directie printr-o articulatie sferica. La vehiculele mai vechi, aceasta articulatie sferica este functionala singura, fara a fi necesara indepartarea sau inlocuirea bratului de control. La majoritatea vehiculelor mai noi, articulatia sferica este incorporata in designul bratului de control, prin urmare, intregul brat trebuie inlocuit. Vehiculele pot avea un numar diferit de brate de control. Unele au doar un singur brat de control inferior, multe vehicule un superior si unul inferior, iar unele chiar au configuratii mai elaborate, cu mai multe brate.
 
Cand un brat de control esueaza, se pot intampla mai multe lucruri. Cele mai multe defectiuni apar din cauza defectarii articulatiei sferice. Defectiunea completa a articulatiei sferice poate cauza o deconectare a articulatiei de directie si pierderea controlului vehiculului. Bucsele bratului de control se pot uza si defecta, de asemenea, creand zgomot, directie proasta si pierderea controlului. Inainte ca bratul tau de control sa ajunga in acest punct, fii atent la aceste semne.
 

Zgomot 

Unul dintre primele semne ale unui brat de control defect este auzirea unui zgomot de zgomot cand conduceti peste nereguli ale drumului. Este posibil sa auziti, de asemenea, un zgomot de zgomot cand accelerati sau reduceti viteza vehiculului, dar, in mod normal, trecerea peste denivelari la viteze mai mici, cum ar fi scaderile de viteza, este un indicator al unei articulatii sferice care se sparge sau al posibilelor bucse uzate.
 

Directia este instabila la Ford

Un alt simptom care poate indica probleme la bratul de control este directia instabila. Acest lucru este foarte frecvent in cazul bucselor defectuoase, unde alinierea directiei rataceste, face ca masina sa viraze fie la stanga, fie la dreapta atunci cand soferul trece peste o denivelare a drumului. Aceasta problema devine mai evidenta daca masina circula pe suprafete denivelate sau pe teren instabil. Acest simptom poate indica, de asemenea, ca bratul de ghidare sau tirantii de directie sunt in stare proasta, asa ca atunci cand inspectati, asigurati-va ca verificati componentele de directie.
 
Vibratia constanta in intregul vehicul ar putea fi, de asemenea, un indicator ca bratul de control poate incepe sa se defecteze, dar nu exclusiv pentru aceasta. Avand in vedere ca bratul de control absoarbe multa energie si este legatura dintre suspensie si cadru, alte probleme precum anvelopele dezechilibrate sau componentele de directie defectuoase vor fi doar mai grave daca bratele tale de control au si componente slabe.
 

Uzura neuniforma a pneurilor

Uzura neuniforma a anvelopelor este, de asemenea, un semn potential al unui brat de control defect, deoarece acesta este un indicator al problemelor de aliniere. Pe masura ce bucsele bratului de control se uzeaza, acest lucru poate forta vehiculul sa nu alinieze, cauzand uzura marginilor exterioare sau interioare ale anvelopei. Desi uneori acesta este doar un indicator ca este nevoie de o aliniere adecvata, poate fi cauzat si din cauza bucselor uzate. Orice magazin de aliniere va putea diagnostica corect acest lucru. Puteti cauta aici o lista de ateliere de reparatii preferate din zona dvs. care se pot ocupa de aliniamente si diagnosticarea suspensiei, cum ar fi bratele de control.
 

CE TREBUIE FACUT PRIVIND PROBLEMELE CU BRATUL DE CONTROL

Daca observati oricare dintre simptomele de mai sus, duceti masina la un service pentru o verificare a suspensiei complete. Daca sunteti un pasionat, ridicati-va masina pe suporturi de cric si verificati cu atentie bratele de control si directia fata pentru orice problema. In cazul in care bratul dvs. de control sau o alta legatura sau brat de suspensie se defecteaza in timp ce conduceti, doriti sa incercati sa incetiniti masina si sa o scoateti de pe drum daca puteti. Retineti ca, in cazul unei defectiuni complete a bratului de control, este posibil sa nu puteti conduce masina.
 
Amintiti-va ca trebuie sa va realiniati vehiculul dupa ce inlocuiti orice are legatura cu bratul de control, suspensia sau directia. Pentru oricare dintre aceste piese, instrumente sau sfaturi, veniti sa vedeti profesionistii in piese de la PieseFord.ro, care va pot pregati cu tot ce aveti nevoie pentru a face treaba corect.


Produse populare PieseFord.ro