Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Filtrele de polen Ford Motorcraft contribuie la mentinerea curatarii aerului

Prin sistemul AC si fara particule daunatoare.

De ce sa cumparati:
Filtrele de polen trebuie inlocuite la fiecare 12 luni sau 15.000 de km- consultati Ghidul proprietarului pentru recomandari specifice.
Stratul incarcat electrostatic capteaza funinginea, smogul si fumul de tutun.
Stratul de particule protejeaza componentele AC prin restrictionarea prafului, a sporilor de mucegai, a polenului si a ciupercilor.
Reduce praful din interiorul vehiculului.
Capteaza 90% din particule de 10 microni sau mai mari (pentru comparatie, un bob mediu de nisip la plaja este de 200 microni).
Constructie cu dublu strat cu un strat topit care contine fibre care capteaza particule sub-micronice.
Material rigid din poliester filat utilizat pentru cadru, in majoritatea modelelor, materialul de incadrare este laminat cu un strat de poliester inalt pentru a ajuta la reducerea by-passului de aer nefiltrat.
Materialele indeplinesc cerintele Ford Engineering pentru rezistenta la propagarea mirosului si proprietati antimicrobiene.
 

Pastrati poluantii si polenul in afara vehiculelor Ford

Indeparteaza pana la 90% praf, polen si particule de spori mai mari de trei microni (un bob de nisip de plaja este de aproximativ 200 microni)
Ar trebui inlocuit la fiecare 15.000 de km sau o data pe an - mai des in conditii de praf sau poluare in special
Disponibil pentru toate vehiculele Ford echipate cu un sistem de filtrare a aerului in cabina
 
Filtre de aer pentru cabina sau polen Omnicraft
Piese de calitate in care puteti avea incredere
Omnicraft este marca exclusiva de piese „aftermarket” de piese de schimb premium. Cu peste un secol de patrimoniu pe care sa-l construiti, Omnicraft ofera o calitate si o potrivire excelente si este o alegere preferata de tehnicieni profesionisti in domeniul auto.
 
Avantajul Omnicraft
Disponibil pentru majoritatea vehiculelor care nu sunt Ford si unele modele Ford
Gata de instalare din cutie pentru o instalare usoara
Componente fabricate cu precizie pentru o durata lunga de viata
Performanta excelenta in majoritatea conditiilor de functionare
Aprobat si sustinut de Ford Motor Company
 

Caracteristici ale filtrului de aer pentru cabina Omnicraft

Proiectat pentru capacitate si eficienta pe tot parcursul ciclului de viata
Conceput pentru modele specifice pentru a ajuta la filtrarea aerului exterior care patrunde in habitaclu.
Impiedica patrunderea murdariei, a erorilor si a resturilor si a perturba functionarea HVAC
Utilizarea materialului de rezistenta la foc pentru siguranta
 
Filtre cabină Ford
Dezvoltate și reglate pentru fiecare tip de motor, filtrele de aer cabină Ford micronAir® proTect sunt proiectate pentru un raport optim combustibil-aer, contribuind la asigurarea performanței fiabile și a unei soluții de întreținere de lungă durată. De asemenea, ele contribuie la asigurarea unei protecții extrem de eficiente împotriva virusului și a filtrării aerului, conform standardelor ISO și DIN.
 
Mai mult de 99,9% protecție
Pentru Coronavirus HCoV-229E și Influenzavirus H1N1, filtrul de aer cabină Ford micronAir® proTect are o rată de reducere dovedită mai mare de 99,9% . Colectează eficient particule de 0,3 microni sau mai mari. Materialele utilizate în filtru ajută la asigurarea unei protecții fiabile și de lungă durată chiar și în condiții extreme de funcționare TESTATE OFICIAL
 • Filtrul a fost testat în conformitate cu standardul DIN 71460 Partea 1 și Partea 2, pentru filtrele de aer din cabină pentru interior auto
 • Eficacitatea sa împotriva Coronavirus HCov-229E și a virusului gripal H1N1 este conform standardului de testare ISO 18184
 • Acesta îndeplinește cerințele de calitate pentru dispozitivele de control al poluării aerului care protejează persoanele cu alergii din interiorul vehiculelor
Cum functioneaza
 • Filtrul de aer pentru cabină Ford micronAir® proTect încorporează protecție antivirală a suprafeței
 • Stratul funcțional de filtrare se bazează pe extract de fructe pentru utilizare în sistemele de tratare a aerului și aer condiționat
 • Ingredientul activ al filtrului - un extract natural de fructe - leagă virusurile într-un plic proteic, ceea ce le face ineficiente.
 • Filtrul nu conține nano-argint, care a fost asociat cu o posibilă toxicitate
 • Ingredient activ
 • Acid citric monohidrat CAS-Nr. 77-92-9 și / sau 5949-29-1
 • Acest extract natural de fructe este clasificat ca Biocid în conformitate cu reglementările UE
 • Recomandarea noastră de interval schimbare mai ales in aceste vremuri tulburi - PieseFORD.ro
 • Este recomandat să schimbați filtrul de aer pentru cabină Ford micronAir® proTect la fiecare 12 luni pentru a vă menține pe deplin protejați

Acesta este motivul pentru care masinile au un filtru de polen

Filtrul de polen al masinii dvs., denumit uneori filtrul de aer din habitaclu, este acolo pentru a filtra orice particule daunatoare sau iritante din aer inainte de a ajunge in cabina. Aproape toate vehiculele au in zilele noastre filtru de polen, astfel incat conducerea este mai confortabila, iar aceste filtre sunt deosebit de importante pentru persoanele cu alergii si febra fanului.

Cu toate acestea, la fel ca multe componente ale masinii, filtrele de polen au o durata de viata relativ scurta si, odata ce incep sa se infunde cu contaminanti si particule, nu mai functioneaza eficient. Acesta este momentul in care trebuie sa inlocuiti filtrul de polen pentru o conducere mai sigura si fara stranut.

Cand ar trebui sa inlocuiti filtrul de polen al masinii?

In timp ce fiecare producator de masini va avea propriul program de inlocuire a filtrului de polen, majoritatea mecanicilor recomanda ca acesta sa fie inlocuit la fiecare 12.000 pana la 15.000 de km sau o data pe an, oricare dintre acestea este mai curand. Daca observati ca filtrul dvs. nu functioneaza la fel de bine ca inainte, totusi, nu ezitati sa il schimbati la garajul local.

De ce trebuie sa inlocuiti filtrul de polen in mod regulat

Filtrul dvs. de polen este acolo pentru a va ajuta prin curatarea aerului care intra in masina. Daca nu mai functioneaza corect, atunci ar putea duce la intrarea in cabina a alergenilor, a particulelor sau chiar a mucegaiului in timp ce conduceti.

Puteti observa mirosuri neplacute si alte probleme in cabina

Uneori, este cazul sa observati o imbunatatire dupa ce ati inlocuit filtrul, dar este posibil sa observati, de asemenea, un miros invechit sau murdare, performanta neregulata a aerului conditionat si o tendinta de aburire a ferestrelor.

Aerul conditionat ar putea fi sub tensiune

Daca filtrul de polen este plin de particule si alte resturi, atunci aerul conditionat va trebui sa lucreze mai mult pentru a trimite aer – rece sau cald – in cabina. Este posibil sa observati zgomot excesiv provenind de la unitatea de curent alternativ si unitatea va folosi mai multa energie decat ar trebui.

Veti reduce sau preveni aburirea sau aburirea ferestrelor dvs

S-ar putea sa observati ca ferestrele dvs. se incetesc brusc mai mult decat inainte (de obicei, in cele mai incomode momente, de asemenea...) si devine din ce in ce mai dificil sa le curatati. Aceasta neplacere este adesea cauzata de un filtru de polen infundat sau defect si este ceva mai grava decat un miros de mucegai. Trebuie sa puteti vedea prin geamuri pentru a conduce in siguranta, asa ca, daca descoperiti ca aveti geamuri aburite o multime de timp, rezervati-va la un garaj local pentru schimbarea filtrului de polen.

Fii cu ochii pe filtrul tau de polen

Desi majoritatea producatorilor sugereaza un nou filtru de polen in fiecare an (sau intre 12.000 si 15.000 de km), daca conduceti in mod regulat in orase foarte poluate sau zone rurale cu mult polen, poate fi necesar sa-l schimbati mai des.

Daca aveti tendinta de a suferi si de febra fanului sau de alergii similare, atunci s-ar putea sa doriti sa inlocuiti filtrul de polen mai des, astfel incat sa functioneze intotdeauna suficient de bine pentru a preveni orice disconfort.

Cand sa inlocuiti filtrul de polen

Daca nu aveti alergii, atunci o schimbare anuala sau de 15.000 de km va fi probabil suficienta. Daca suferiti de febra a fanului sau alte alergii, atunci cel mai bun moment pentru a instala un nou filtru este probabil primavara, cand numarul de polen incepe sa creasca.

In mod similar, daca conduceti mult in zone prafuite, murdare sau foarte poluate, atunci poate fi necesar sa inlocuiti filtrul de aer de habitaclu de doua ori pe an sau ori de cate ori observati ca nu functioneaza la fel de bine cum era.

Mai multe despre filtrul de polen al masinii tale

Filtrele standard au un prefiltru din fibra de bumbac, precum si un strat de microfibra si un strat purtator. Aceasta combinatie se descurca bine cand vine vorba de filtrarea polenului, a prafului si a particulelor mai mari, desi unele mai fine pot ajunge in cabina. Aceste filtre functioneaza bine pentru persoanele fara alergii sau alte probleme.

Filtrele cu carbune activ au un strat suplimentar de carbune activ care poate ajuta la colectarea gazelor de esapament, a particulelor mai mici si a gazelor nocive (precum si mirosurile). Aceste filtre asigura un interior mai proaspat si, de asemenea, un sistem de aer conditionat mai eficient si sunt potrivite pentru persoanele alergice.

Filtrele biofunctionale sau alergene au un strat de polifenol, precum si orice altceva. Acest strat are o functie antimicrobiana care impiedica patrunderea sporilor de mucegai si a bacteriilor in cabina, precum si prinderea prafului, polenului si particulelor la fel ca celelalte tipuri de filtru de cabina. Persoanele cu alergii severe sau probleme respiratorii considera aceste filtre deosebit de utile.

Iată câteva aspecte cheie despre filtrele de polen pentru mașinile Ford:

 1. Ce sunt filtrele de polen? Filtrele de polen sunt componente esențiale într-o mașină, curățând aerul care intră în cabină și filtrând polenul, praful, murdăria și alte particule din aer. Acestea protejează pasagerii de alergeni și poluarea din mediu.

 2. De ce este important să schimbați filtrul de polen? Filtrele de polen se pot înfunda cu diverse particule în timp, ceea ce poate duce la probleme precum mirosuri neplăcute, debite scăzute de aer sau deteriorarea sistemului de aer condiționat al mașinii.

 3. Frecvența schimbării filtrului de polen la mașinile Ford: Recomandarea Ford este de a schimba filtrul de polen la fiecare doi ani, însă acest interval poate varia în funcție de condițiile de condus (ex. în zone poluate sau în condiții de trafic intens).

 4. Cum să detectați nevoia de înlocuire a filtrului de polen? Există câteva semne care pot indica faptul că filtrul de polen trebuie schimbat, cum ar fi debitul scăzut de aer din sistemele de aer condiționat, mirosuri neplăcute sau zgomote ciudate provenite din sistemul de ventilație.

 5. Cum să înlocuiți filtrul de polen la mașinile Ford? Majoritatea filtrelor de polen sunt ușor accesibile sub torpedou sau sub pedala de accelerație. Verificați manualul mașinii pentru procedura corectă de înlocuire. Manipulați filtrele cu grijă pentru a nu le deteriora și înlocuiți-le la intervale regulate conform recomandărilor producătorului.

 6. Filtrele de aer din cabină pentru vehiculele Ford: Aceste filtre împiedică pătrunderea poluanților și a polenului în interiorul mașinii. Acestea ar trebui să fie înlocuite la fiecare 15.000 de km sau o dată pe an, mai des în condiții de praf sau poluare crescută.

Înlocuirea și menținerea regulată a filtrelor de polen și a celor din aer condiționat este esențială pentru a menține un mediu interior curat și pentru a prelungi durata de viață a sistemelor de ventilație și climatizare ale mașinii. Este recomandat să urmați instrucțiunile producătorului și să faceți întreținerea în conformitate cu programul de service al mașinii pentru a asigura funcționarea optimă a acestor componente.


Produse populare PieseFord.ro