Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Te rugam sa selectezi masina ta Ford pentru a putea vizualiza produsele adecvate.


Ambreiajele FORD Motorcraft ® sunt fabricate cu materiale de cea mai inalta calitate

 
Si cele mai bune standarde recunoscute in industrie, in conformitate cu cerintele standardelor internationale.

Calitatea si progresele tehnologice aplicate fiecaruia dintre discurile Motorcraft ® arata preocuparea de a satisface pe deplin clientul, un obiectiv care poate fi atins doar raspunzand nevoilor si schimbarilor constante suferite de industria auto. Functia ambreiajului este de a cupla si de a decupla fara probleme transmisia vehiculului la pornire, precum si de a intrerupe forta, permitand schimbarea treptelor.

 
Beneficii:
Acestea sunt impartite in doua grupuri mari:
 
Cu amortizare torsionala: sunt cele mai utilizate, deoarece reduc zgomotele de transmisie cauzate de vibratiile induse de motor; amortizarea acestuia in paste asigura un start lin al vehiculului. Se utilizeaza acolo unde zgomotul transmisiei este acceptabil; Acest design este in general specificat pentru aplicatii in care sistemul trebuie sa reziste la sarcini extreme.
 
Sfaturi:
Verificati daca garniturile de transmisie si de ulei de motor nu scurg, deoarece acestea vor contamina si unge pastele de disc.
Inspectati sfesnicul; daca are urme de frecare, schimbati-l, precum si furculita daca prezinta uzura.
 
Cauzele deteriorarii ambreiajului: 
Conducerea in timp ce apasati pedala de ambreiaj atunci cand vehiculul este in miscare provoaca alunecari si supraincalzirea sistemului.
Depasirea capacitatii de incarcare a vehiculului determina alunecarea si, prin urmare, supraincalzirea ambreiajului.
Tinerea vehiculului pe o panta mica folosind ambreiajul ca frana determina alunecarea sistemului.
 

Motorcraft® Marca de frunte in piesele auto ambreiaj si volante OE

Piesele originale Motorcraft® au fost aprobate de Ford Motor Company de 45 de ani. Creat cu o tehnologie excelenta, materii prime de calitate si cea mai buna forta de munca din tara; permitandu-ne sa oferim solutii de intretinere durabile care sa se potriveasca oricaror vehicul. Gasiti piese pentru toate marcile de vehicule din gama larga a catalogului nostru si verificati daca durabilitatea, performanta si fiabilitatea deosebita a pieselor noastre sunt sinonime cu calitatea. Gasiti totul pentru a va mentine vehiculul in stare excelenta pentru mai mult timp.
Alege calitatea si siguranta, alege Motorcraft.
 

Cum functioneaza un volant Ford ? Explicat in cuvinte simple

Un volant este o masina care rezerva energie de rotatie rezistand la schimbarile vitezei de rotatie. Energia stocata este proportionala cu patratul vitezei de rotatie. Puteti modifica puterea pastrata a masinii prin aplicarea unui cuplu pentru a creste sau a reduce viteza de rotatie a acesteia. O masina sau un vehicul isi pierde impulsul de fiecare data cand incetineste sau se opreste. Un volant compenseaza acel impuls pierdut prin furnizarea din puterea sa rezervata. In acest scurt ghid, vom discuta cum functioneaza un volant si ce face 
 
Ce este volanta unei masini Ford ?
Un volant este o roata grea care necesita multa forta pentru a se roti pe axa sa. Cand roata este in miscare la o viteza mare, se va invarti in continuare, daca nu o opriti aplicand multa forta. Atunci cand se roteste, pastreaza o cantitate mare de energie cinetica pe care o foloseste ulterior pentru a alimenta un vehicul sau o masina in momentul pornirii motorului sau al accelerarii.
 
Ce este un volant pe o masina? Explicat tehnic, volantul (daca este manual) sau placa flexibila (daca transmisia automata) este definit ca un disc care este fixat cu suruburi de arborele cotit din spatele motorului. Acesta serveste mai multor scopuri:
 
La o masina cu transmisie manuala Ford, ofera una dintre suprafetele de frecare pentru ambreiaj. Placa de presiune a ambreiajului este fixata cu suruburi si discul de ambreiaj este prins intre ele.
Pe o masina cu transmisie automata, este de fapt cunoscuta ca o placa flexibila si convertizorul de cuplu al suruburilor de transmisie la acesta.
Exista un inel dintat pe marginea sa exterioara pe care demarorul il roteste pentru a porni motorul. Datorita discului mare (fata de arborele cotit), acest lucru permite motorului de pornire sa aiba mai multa parghie impotriva motorului.
 
De asemenea, serveste la indeplinirea anumitor obiective ale functionarii motorului. Desi volantele mai masive necesita mai multa energie pentru a se invarti, odata ce se invart, ele castiga mai mult impuls si ajuta motorul sa functioneze mai lin si sa se schimbe mai usor la turatii mai mari.
 
Cum functioneaza un volanta Ford ?
Cum functioneaza un volant pentru stocarea energiei? Ei bine, il poti compara cu mecanismul unei baterii mecanice. In timp ce bateria stocheaza energia intr-o forma chimica, un volant pastreaza puterea sub forma de miscare sau energie cinetica pentru a fi mai precis.
Un volant va putea stoca mai multa energie daca se invarte cu o viteza mai mare sau are un moment de inertie mai mare, ceea ce inseamna mai voluminos. Cu toate acestea, functioneaza intotdeauna cel mai bine atunci cand il invartiti mai repede decat sa-i cresteti masa. De exemplu, o roata va produce de doua ori mai multa energie decat cea care cantareste jumatate din ea, avand in vedere ca ambele se rotesc cu aceeasi viteza. Pe de alta parte, invartirea rotii mai usoare de doua ori mai repede va dubla de patru ori cantitatea de energie stocata.
 
Cum functioneaza un volant cand cresteti viteza in continuare? Nu este posibil, deoarece exista un moment in care materialul rotii nu va putea face fata fortei si sa se sparga in fragmente.
 
Care sunt functiile unui volant?
Inainte de a explora principiul de functionare al volantelor pentru masini, este important sa le cunoastem functiile. Este folosit in aproape toate tipurile de automobile, inclusiv masini de curse, trenuri si autobuze. In trecut, aveau un diametru mare, cu spite si o janta de metal voluminoasa. Cu toate acestea, unitatile moderne sunt mai compacte datorita faptului ca sunt realizate din materiale compozite sau din fibra de carbon. Trebuie sa impingi puternic roata pentru a o pune in miscare. Acesta serveste in principal acestor functii in majoritatea vehiculelor:
 
1. Pornirea motorului
Dintii angrenajului se taie in suportul circumferintei volantului, pornind motorul. In motorul de pornire al motorului, o treapta de viteza mica (numita treapta de viteza Bendix) se cupleaza cu volantul atunci cand rotiti cheia. Combinatia de viteze/motor de pornire Bendix invarte volantul, rotind arborele cotit si pornind ciclul de compresie necesar pentru pornirea motorului. Dupa ce motorul porneste, treapta de viteza Bendix se retrage pentru a lasa volantul sa se invarta liber.
 
2. Netezirea turatiei motorului
Odata ce motorul a pornit, arborele cotit transforma miscarea de sus si de jos a pistoanelor in miscare de rotatie. Cu toate acestea, aceasta miscare este sacadata, deoarece puterea este generata doar de doua ori (pentru un motor cu patru cilindri) sau de patru ori (pentru un cu opt cilindri) in timpul unei revolutii a motorului. Masa volantului aplica inertie pentru a mentine arborele cotit al motorului in rotatie intre fiecare dintre aceste aprinderi de piston, astfel incat viteza de rotatie a arborelui cotit este mentinuta constanta si motorul functioneaza fara probleme.
 
3. Echilibrarea motorului
Deoarece pistoanele sunt deplasate fata de centrul arborelui cotit, motorul vibreaza si se clatineste in timp ce fiecare piston se declanseaza intr-un unghi diferit. Greutatea mare a volantului suprima aceasta miscare laterala, ajutand la stabilizarea si echilibrarea motorului pe suporturile sale si la reducerea vibratiilor in intregul vehicul.
 
4. Reducerea stresului transmisiei
Prin stabilizarea miscarii motorului si netezirea vitezei acestuia, volantul limiteaza uzura altor componente ale sistemului de propulsie. Desi motorul si arborii de transmisie sunt paraleli unul cu celalalt, atasamentele dintre axa si transmisie nu sunt; arborele de transmisie foloseste articulatii universale care isi schimba constant unghiurile pe masura ce se rotesc. Volantii ajuta la reducerea uzurii acestor imbinari.
 
5. Manipularea greutatii
Greutatea volantului este una dintre ajustarile pe care constructorii de motoare personalizate le folosesc pentru a-si adapta performanta motorului in scopuri specifice.
 
Volantele mai grele permit motoarelor sa lucreze sub sarcini care pot cauza blocarea motorului; astfel, masinile care trag in mod constant remorci grele ar trebui sa beneficieze de un volant mai mare. Motoarele care ruleaza la viteze mari, cum ar fi motoarele de masini de curse, beneficiaza de un volant mai usor pentru o acceleratie mai buna la viteza; ceea ce poate face mai dificila mentinerea linistita a motorului la relanti si mai dificila accelerarea dintr-o oprire. Din acest motiv, concurentii au nevoie de echipajele lor de boxa sa-i impinga pentru a-si porni masinile.
 

Top 5 simptome ale kitului de ambreiaj si volanta stricate

1. Miros de ars
Acest miros este generat atunci cand ambreiajul este utilizat necorespunzator, fie de la un volant rau, fie de la un sofer neexperimentat. Fetele ambreiajelor au materiale menite sa reduca zgomotul pe care ambreiajul il face in timpul functionarii. Fetele ambreiajului produc multa caldura din cauza frecarii din utilizarea necorespunzatoare, ceea ce face, in esenta, suprafata sa glazureze din cauza caldurii. Consecinta este un miros puternic intepator, acre, care poate deveni destul de vizibil.
 
2. Ambreiaj patinat
In loc sa se cupleze fara probleme, ambreiajul „sare” de-a lungul volantului. Ambreiajul apuca si elibereaza in mod repetat, ceea ce se simte ca o balbaiala sau vibratie atunci cand ambreiajul este eliberat. Desi se poate intampla in orice treapta de viteza, este cel mai popular atunci cand porniti de la o oprire completa. In timp ce un volant deformat este uneori cauza, zvacnirea ambreiajului poate fi dificil de diagnosticat, deoarece placa de presiune, discul de ambreiaj sau rulmentul de eliberare sunt adesea vinovate daca piesele sunt uzate, rupte, deformate sau contaminate cu ulei din cauza unui motor sau transmisie
 
3. Alunecarea ambreiajului
Adesea, pe masura ce incercati sa schimbati treptele in timp ce conduceti, treptele pot aluneca. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand va puteti da seama ca nicio putere nu este transferata rotilor. Acesta este adesea un rezultat direct al unui ambreiaj uzat. Ambreiajul de alunecare va duce in cele din urma la uzura si a volantului. Este posibil sa incepeti sa auziti zgomote de macinare de la placa de presiune si, in cele din urma, celelalte parti ale volantului din ansamblul ambreiajului se vor supraincalzi si le vor provoca deformarea sau chiar craparea.
 
4. Tragerea ambreiajului
Acest lucru este opus alunecarii ambreiajului. In loc de ambreiajul de decuplare, ambreiajul pur si simplu nu se va elibera complet. Veti experimenta diferite niveluri de slefuire a treptelor de viteza atunci cand schimbati treptele sau chiar esecul complet de a trece masina in prima treapta atunci cand porniti de la oprire. Frecventa ambreiajului nu este de fapt o defectiune a volantului in sine. Este rulmentul sau bucsa din ansamblul volantului sau arborelui cotit.
 
5. Pedala ambreiajului vibreaza
Impreuna cu aceasta, pot aparea vibratii care provin de la pedala de ambreiaj sau de la podeaua vehiculului dvs. de fiecare data cand actionati ambreiajul. Aceste vibratii indica faptul ca suporturile arcului volantului s-au stricat. Dupa cum probabil stiti, mecanismul cu arc reduce in mod normal vibratiile care sunt generate de ambreiajul utilizat.

Ambreiajul Auto: Funcționare și Particularități

Ambreiajul reprezintă un dispozitiv mecanic esențial utilizat pentru a transmite mișcarea rotativă sau cuplul de la un arbore la altul, fiind situat între motor și cutia de viteze.

Funcționare și Utilizare

Când se apasă pedala de ambreiaj, arborele de ieșire este decuplat de transmisia de putere. De obicei, se apasă pedala de ambreiaj atunci când trebuie să se facă schimbarea treptelor de viteză. După schimbarea treptelor, pedala de ambreiaj este eliberată, iar transmisia de putere este din nou cuplată cu arborele de ieșire sau arborele cotit.

Ambreiajul cu o Singură Placă: Construcție și Funcționare

Ambreiajul cu o singură placă reprezintă un tip de ambreiaj cu fricțiune, unde puterea este transmisă prin frecare între plăcile ambreiajului. Aceste plăci au captușeli laterale de frecare, având un coeficient ridicat de frecare.

Construcție și Componente

Diversele componente ale ambreiajului cu o singură placă sunt aranjate sistematic pentru funcționarea corectă. Partea cea mai importantă este placa ambreiajului, alcătuită dintr-o placă de ambreiaj cu captușeală de fricțiune laterală. Există și alte părți cruciale care contribuie la funcționarea corespunzătoare a ambreiajului, precum volanta, placa de presiune, arcuri și mecanismul de acționare și dezactivare a ambreiajului.

Componente și Funcții ale Ambreiajului cu o Singură Placă

 1. Placa ambreiajului: Este componenta principală a ambreiajului, având o singură placă în ambreiajul cu o singură placă. Aceasta este o placă subțire de metal cu captușeli de frecare pe ambele laturi.

 2. Placa de presiune: Funcția sa principală este menținerea unui contact adecvat între suprafețele volantei și plăcii de ambreiaj, utilizând arcuri.

 3. Rulment presiune: Sunt utilizate pentru a deplasa placa ambreiajului spre volant și pentru a asigura o conexiune corectă între placa ambreiajului și volant, prevenind alunecarea suprafețelor de contact.

 4. Volanta: Conectată la ieșirea motorului, intră în contact cu placa ambreiajului pentru a transmite cuplul prin frecare.

Semnele unui Ambreiaj Defect

Există anumite simptome care arată că ambreiajul automobilului tău ar putea avea probleme:

 1. Introducerea dificilă în trepte: Dificultatea de a trece în trepte poate fi din cauza nivelurilor scăzute de fluid hidraulic sau a unei legături slabe a ambreiajului.
 2. Zgomote ciudate de ambreiaj: Zgomotele în timpul schimbării treptelor pot indica o uzură sau o problemă a ambreiajului.
 3. Simțirea greșită a pedalei de ambreiaj: Dacă pedala se simte diferit, poate fi un indiciu că ambreiajul are probleme.
 4. Revoluția și accelerarea neconcordante: Dacă accelerarea nu corespunde cu revoluția, ambreiajul poate aluneca sau să fie uzat.
 5. Miros arzător: Mirosul de arsură poate indica o problemă gravă a ambreiajului.

Aceste semne pot indica necesitatea unei revizii sau înlocuiri a ambreiajului pentru a evita deteriorarea suplimentară a vehiculului.

Ambreiaj placa disc rulment volanta Ford | Piese de ambreiaj Ford® #EBA0DC302B


ro
2024-02-26T00:36:15+00:00
Ambreiaj placa disc rulment volanta Ford | Piese de ambreiaj Ford® #EBA0DC302B

Ambreiajele FORD Motorcraft ® sunt fabricate cu materiale de cea mai inalta calitate

 
Si cele mai bune standarde recunoscute in industrie, in conformitate cu cerintele standardelor internationale.

Calitatea si progresele tehnologice aplicate fiecaruia dintre discurile Motorcraft ® arata preocuparea de a satisface pe deplin clientul, un obiectiv care poate fi atins doar raspunzand nevoilor si schimbarilor constante suferite de industria auto. Functia ambreiajului este de a cupla si de a decupla fara probleme transmisia vehiculului la pornire, precum si de a intrerupe forta, permitand schimbarea treptelor.

 
Beneficii:
Acestea sunt impartite in doua grupuri mari:
 
Cu amortizare torsionala: sunt cele mai utilizate, deoarece reduc zgomotele de transmisie cauzate de vibratiile induse de motor; amortizarea acestuia in paste asigura un start lin al vehiculului. Se utilizeaza acolo unde zgomotul transmisiei este acceptabil; Acest design este in general specificat pentru aplicatii in care sistemul trebuie sa reziste la sarcini extreme.
 
Sfaturi:
Verificati daca garniturile de transmisie si de ulei de motor nu scurg, deoarece acestea vor contamina si unge pastele de disc.
Inspectati sfesnicul; daca are urme de frecare, schimbati-l, precum si furculita daca prezinta uzura.
 
Cauzele deteriorarii ambreiajului: 
Conducerea in timp ce apasati pedala de ambreiaj atunci cand vehiculul este in miscare provoaca alunecari si supraincalzirea sistemului.
Depasirea capacitatii de incarcare a vehiculului determina alunecarea si, prin urmare, supraincalzirea ambreiajului.
Tinerea vehiculului pe o panta mica folosind ambreiajul ca frana determina alunecarea sistemului.
 

Motorcraft® Marca de frunte in piesele auto ambreiaj si volante OE

Piesele originale Motorcraft® au fost aprobate de Ford Motor Company de 45 de ani. Creat cu o tehnologie excelenta, materii prime de calitate si cea mai buna forta de munca din tara; permitandu-ne sa oferim solutii de intretinere durabile care sa se potriveasca oricaror vehicul. Gasiti piese pentru toate marcile de vehicule din gama larga a catalogului nostru si verificati daca durabilitatea, performanta si fiabilitatea deosebita a pieselor noastre sunt sinonime cu calitatea. Gasiti totul pentru a va mentine vehiculul in stare excelenta pentru mai mult timp.
Alege calitatea si siguranta, alege Motorcraft.
 

Cum functioneaza un volant Ford ? Explicat in cuvinte simple

Un volant este o masina care rezerva energie de rotatie rezistand la schimbarile vitezei de rotatie. Energia stocata este proportionala cu patratul vitezei de rotatie. Puteti modifica puterea pastrata a masinii prin aplicarea unui cuplu pentru a creste sau a reduce viteza de rotatie a acesteia. O masina sau un vehicul isi pierde impulsul de fiecare data cand incetineste sau se opreste. Un volant compenseaza acel impuls pierdut prin furnizarea din puterea sa rezervata. In acest scurt ghid, vom discuta cum functioneaza un volant si ce face 
 
Ce este volanta unei masini Ford ?
Un volant este o roata grea care necesita multa forta pentru a se roti pe axa sa. Cand roata este in miscare la o viteza mare, se va invarti in continuare, daca nu o opriti aplicand multa forta. Atunci cand se roteste, pastreaza o cantitate mare de energie cinetica pe care o foloseste ulterior pentru a alimenta un vehicul sau o masina in momentul pornirii motorului sau al accelerarii.
 
Ce este un volant pe o masina? Explicat tehnic, volantul (daca este manual) sau placa flexibila (daca transmisia automata) este definit ca un disc care este fixat cu suruburi de arborele cotit din spatele motorului. Acesta serveste mai multor scopuri:
 
La o masina cu transmisie manuala Ford, ofera una dintre suprafetele de frecare pentru ambreiaj. Placa de presiune a ambreiajului este fixata cu suruburi si discul de ambreiaj este prins intre ele.
Pe o masina cu transmisie automata, este de fapt cunoscuta ca o placa flexibila si convertizorul de cuplu al suruburilor de transmisie la acesta.
Exista un inel dintat pe marginea sa exterioara pe care demarorul il roteste pentru a porni motorul. Datorita discului mare (fata de arborele cotit), acest lucru permite motorului de pornire sa aiba mai multa parghie impotriva motorului.
 
De asemenea, serveste la indeplinirea anumitor obiective ale functionarii motorului. Desi volantele mai masive necesita mai multa energie pentru a se invarti, odata ce se invart, ele castiga mai mult impuls si ajuta motorul sa functioneze mai lin si sa se schimbe mai usor la turatii mai mari.
 
Cum functioneaza un volanta Ford ?
Cum functioneaza un volant pentru stocarea energiei? Ei bine, il poti compara cu mecanismul unei baterii mecanice. In timp ce bateria stocheaza energia intr-o forma chimica, un volant pastreaza puterea sub forma de miscare sau energie cinetica pentru a fi mai precis.
Un volant va putea stoca mai multa energie daca se invarte cu o viteza mai mare sau are un moment de inertie mai mare, ceea ce inseamna mai voluminos. Cu toate acestea, functioneaza intotdeauna cel mai bine atunci cand il invartiti mai repede decat sa-i cresteti masa. De exemplu, o roata va produce de doua ori mai multa energie decat cea care cantareste jumatate din ea, avand in vedere ca ambele se rotesc cu aceeasi viteza. Pe de alta parte, invartirea rotii mai usoare de doua ori mai repede va dubla de patru ori cantitatea de energie stocata.
 
Cum functioneaza un volant cand cresteti viteza in continuare? Nu este posibil, deoarece exista un moment in care materialul rotii nu va putea face fata fortei si sa se sparga in fragmente.
 
Care sunt functiile unui volant?
Inainte de a explora principiul de functionare al volantelor pentru masini, este important sa le cunoastem functiile. Este folosit in aproape toate tipurile de automobile, inclusiv masini de curse, trenuri si autobuze. In trecut, aveau un diametru mare, cu spite si o janta de metal voluminoasa. Cu toate acestea, unitatile moderne sunt mai compacte datorita faptului ca sunt realizate din materiale compozite sau din fibra de carbon. Trebuie sa impingi puternic roata pentru a o pune in miscare. Acesta serveste in principal acestor functii in majoritatea vehiculelor:
 
1. Pornirea motorului
Dintii angrenajului se taie in suportul circumferintei volantului, pornind motorul. In motorul de pornire al motorului, o treapta de viteza mica (numita treapta de viteza Bendix) se cupleaza cu volantul atunci cand rotiti cheia. Combinatia de viteze/motor de pornire Bendix invarte volantul, rotind arborele cotit si pornind ciclul de compresie necesar pentru pornirea motorului. Dupa ce motorul porneste, treapta de viteza Bendix se retrage pentru a lasa volantul sa se invarta liber.
 
2. Netezirea turatiei motorului
Odata ce motorul a pornit, arborele cotit transforma miscarea de sus si de jos a pistoanelor in miscare de rotatie. Cu toate acestea, aceasta miscare este sacadata, deoarece puterea este generata doar de doua ori (pentru un motor cu patru cilindri) sau de patru ori (pentru un cu opt cilindri) in timpul unei revolutii a motorului. Masa volantului aplica inertie pentru a mentine arborele cotit al motorului in rotatie intre fiecare dintre aceste aprinderi de piston, astfel incat viteza de rotatie a arborelui cotit este mentinuta constanta si motorul functioneaza fara probleme.
 
3. Echilibrarea motorului
Deoarece pistoanele sunt deplasate fata de centrul arborelui cotit, motorul vibreaza si se clatineste in timp ce fiecare piston se declanseaza intr-un unghi diferit. Greutatea mare a volantului suprima aceasta miscare laterala, ajutand la stabilizarea si echilibrarea motorului pe suporturile sale si la reducerea vibratiilor in intregul vehicul.
 
4. Reducerea stresului transmisiei
Prin stabilizarea miscarii motorului si netezirea vitezei acestuia, volantul limiteaza uzura altor componente ale sistemului de propulsie. Desi motorul si arborii de transmisie sunt paraleli unul cu celalalt, atasamentele dintre axa si transmisie nu sunt; arborele de transmisie foloseste articulatii universale care isi schimba constant unghiurile pe masura ce se rotesc. Volantii ajuta la reducerea uzurii acestor imbinari.
 
5. Manipularea greutatii
Greutatea volantului este una dintre ajustarile pe care constructorii de motoare personalizate le folosesc pentru a-si adapta performanta motorului in scopuri specifice.
 
Volantele mai grele permit motoarelor sa lucreze sub sarcini care pot cauza blocarea motorului; astfel, masinile care trag in mod constant remorci grele ar trebui sa beneficieze de un volant mai mare. Motoarele care ruleaza la viteze mari, cum ar fi motoarele de masini de curse, beneficiaza de un volant mai usor pentru o acceleratie mai buna la viteza; ceea ce poate face mai dificila mentinerea linistita a motorului la relanti si mai dificila accelerarea dintr-o oprire. Din acest motiv, concurentii au nevoie de echipajele lor de boxa sa-i impinga pentru a-si porni masinile.
 

Top 5 simptome ale kitului de ambreiaj si volanta stricate

1. Miros de ars
Acest miros este generat atunci cand ambreiajul este utilizat necorespunzator, fie de la un volant rau, fie de la un sofer neexperimentat. Fetele ambreiajelor au materiale menite sa reduca zgomotul pe care ambreiajul il face in timpul functionarii. Fetele ambreiajului produc multa caldura din cauza frecarii din utilizarea necorespunzatoare, ceea ce face, in esenta, suprafata sa glazureze din cauza caldurii. Consecinta este un miros puternic intepator, acre, care poate deveni destul de vizibil.
 
2. Ambreiaj patinat
In loc sa se cupleze fara probleme, ambreiajul „sare” de-a lungul volantului. Ambreiajul apuca si elibereaza in mod repetat, ceea ce se simte ca o balbaiala sau vibratie atunci cand ambreiajul este eliberat. Desi se poate intampla in orice treapta de viteza, este cel mai popular atunci cand porniti de la o oprire completa. In timp ce un volant deformat este uneori cauza, zvacnirea ambreiajului poate fi dificil de diagnosticat, deoarece placa de presiune, discul de ambreiaj sau rulmentul de eliberare sunt adesea vinovate daca piesele sunt uzate, rupte, deformate sau contaminate cu ulei din cauza unui motor sau transmisie
 
3. Alunecarea ambreiajului
Adesea, pe masura ce incercati sa schimbati treptele in timp ce conduceti, treptele pot aluneca. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand va puteti da seama ca nicio putere nu este transferata rotilor. Acesta este adesea un rezultat direct al unui ambreiaj uzat. Ambreiajul de alunecare va duce in cele din urma la uzura si a volantului. Este posibil sa incepeti sa auziti zgomote de macinare de la placa de presiune si, in cele din urma, celelalte parti ale volantului din ansamblul ambreiajului se vor supraincalzi si le vor provoca deformarea sau chiar craparea.
 
4. Tragerea ambreiajului
Acest lucru este opus alunecarii ambreiajului. In loc de ambreiajul de decuplare, ambreiajul pur si simplu nu se va elibera complet. Veti experimenta diferite niveluri de slefuire a treptelor de viteza atunci cand schimbati treptele sau chiar esecul complet de a trece masina in prima treapta atunci cand porniti de la oprire. Frecventa ambreiajului nu este de fapt o defectiune a volantului in sine. Este rulmentul sau bucsa din ansamblul volantului sau arborelui cotit.
 
5. Pedala ambreiajului vibreaza
Impreuna cu aceasta, pot aparea vibratii care provin de la pedala de ambreiaj sau de la podeaua vehiculului dvs. de fiecare data cand actionati ambreiajul. Aceste vibratii indica faptul ca suporturile arcului volantului s-au stricat. Dupa cum probabil stiti, mecanismul cu arc reduce in mod normal vibratiile care sunt generate de ambreiajul utilizat.

Ambreiajul Auto: Funcționare și Particularități

Ambreiajul reprezintă un dispozitiv mecanic esențial utilizat pentru a transmite mișcarea rotativă sau cuplul de la un arbore la altul, fiind situat între motor și cutia de viteze.

Funcționare și Utilizare

Când se apasă pedala de ambreiaj, arborele de ieșire este decuplat de transmisia de putere. De obicei, se apasă pedala de ambreiaj atunci când trebuie să se facă schimbarea treptelor de viteză. După schimbarea treptelor, pedala de ambreiaj este eliberată, iar transmisia de putere este din nou cuplată cu arborele de ieșire sau arborele cotit.

Ambreiajul cu o Singură Placă: Construcție și Funcționare

Ambreiajul cu o singură placă reprezintă un tip de ambreiaj cu fricțiune, unde puterea este transmisă prin frecare între plăcile ambreiajului. Aceste plăci au captușeli laterale de frecare, având un coeficient ridicat de frecare.

Construcție și Componente

Diversele componente ale ambreiajului cu o singură placă sunt aranjate sistematic pentru funcționarea corectă. Partea cea mai importantă este placa ambreiajului, alcătuită dintr-o placă de ambreiaj cu captușeală de fricțiune laterală. Există și alte părți cruciale care contribuie la funcționarea corespunzătoare a ambreiajului, precum volanta, placa de presiune, arcuri și mecanismul de acționare și dezactivare a ambreiajului.

Componente și Funcții ale Ambreiajului cu o Singură Placă

 1. Placa ambreiajului: Este componenta principală a ambreiajului, având o singură placă în ambreiajul cu o singură placă. Aceasta este o placă subțire de metal cu captușeli de frecare pe ambele laturi.

 2. Placa de presiune: Funcția sa principală este menținerea unui contact adecvat între suprafețele volantei și plăcii de ambreiaj, utilizând arcuri.

 3. Rulment presiune: Sunt utilizate pentru a deplasa placa ambreiajului spre volant și pentru a asigura o conexiune corectă între placa ambreiajului și volant, prevenind alunecarea suprafețelor de contact.

 4. Volanta: Conectată la ieșirea motorului, intră în contact cu placa ambreiajului pentru a transmite cuplul prin frecare.

Semnele unui Ambreiaj Defect

Există anumite simptome care arată că ambreiajul automobilului tău ar putea avea probleme:

 1. Introducerea dificilă în trepte: Dificultatea de a trece în trepte poate fi din cauza nivelurilor scăzute de fluid hidraulic sau a unei legături slabe a ambreiajului.
 2. Zgomote ciudate de ambreiaj: Zgomotele în timpul schimbării treptelor pot indica o uzură sau o problemă a ambreiajului.
 3. Simțirea greșită a pedalei de ambreiaj: Dacă pedala se simte diferit, poate fi un indiciu că ambreiajul are probleme.
 4. Revoluția și accelerarea neconcordante: Dacă accelerarea nu corespunde cu revoluția, ambreiajul poate aluneca sau să fie uzat.
 5. Miros arzător: Mirosul de arsură poate indica o problemă gravă a ambreiajului.

Aceste semne pot indica necesitatea unei revizii sau înlocuiri a ambreiajului pentru a evita deteriorarea suplimentară a vehiculului.

2024


Produse populare PieseFord.ro